Hirdetés

Hirdetés

Öngyilkos lett a magyar énekesnő zaklatója

civishir.hu

2019.02.28. 13:52

Öngyilkos lett a magyar énekesnő zaklatója

A fogvatartott férfi életét a gyors ellátás sem tudta megmenteni.

Hirdetés

Hirdetés

A Blikk értesülései szerint öngyilkosságot kísérelt meg a börtönben Pásztor Anna zaklatója, Jozef P., aki ellen a korábban felhozott vádat épp a napokban súlyosították.

A BVOP az eset után nem sokkal közleményt adott ki, melyben – a férfi nevének mellőzésével – közölték, a letartóztatott férfi a kórházba szállítása után meghalt.

„A Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet egyik objektumában az elhelyezésére szolgáló zárkájában kísérelt meg öngyilkosságot egy 40 éves letartóztatott férfi február 27-én az éjszakai órákban. Az ellenőrzéseknek köszönhetően a börtönőrök azonnal észlelték a férfi cselekményét, a zárkába siettek, majd megkezdték a fogvatartott ellátását, az életmentést, és a kiérkező mentőkkel közösen stabilizálták az állapotát. Ennek is köszönhető, hogy a férfit a mentő az egyik budapesti kórházba tudta szállítani. A gondos, szakszerű kórházi ellátás ellenére sajnos a fogvatartott február 28-án, a reggeli órákban a kórházban életét vesztette. A rendőrség a helyszíni szemle során az idegenkezűséget kizárta” – áll a közleményben.

Mint ismert, Jozef P. hónapokon keresztül zaklatta a közösségi oldalon Pásztor Annát, majd tavaly augusztusban késsel felfegyverkezve ment az Anna and the Barbies koncertjére. Pásztor Anna korábban kijelentette, nem hajlandó egy légtérben tartózkodni a zaklatójával, ezért a bíróság engedélyezte, hogy a legutóbbi tárgyaláson a vádlott ne legyen jelen személyesen, hanem a Gyorskocsi utcai Bv.-intézet második emeleti helyiségéből, videóhívás segítségével jelentkezzen be be. A tárgyaláson Jozef. P. bocsánatot kért Pásztor Annától. A bíróság viszont módosította ellene a vádakat.

Az ügy részleteit mérlegelve döntöttek úgy, hogy változtatni kell a vád minősítésén.

Amiatt, hogy a férfinál kés volt – továbbá a korábbi üzenetei tartalmát is figyelembe véve –, a bíróság úgy vélte, a férfi Pásztor Anna életére akart törni. Ezért a bíróság szerint emberölés előkészületére kell módosítani a vádat az eddigi zaklatásról, az ügyet pedig egy másik bíróság tárgyalja majd. A vádlott megdöbbent, láthatóan magába zuhant, de megértette, amit a bíróság mondott neki.

– Borzasztóan sajnálom, őszinte részvétem a családnak és a barátainak. Nagyon sajnálom a történteket – mondta a Blikknek Pásztor Anna, miután megtudta, hogy a férfi meghalt. Az énekesnő hozzáfűzte: a múlt heti bírósági tárgyaláson őszintén elfogadta a bocsánatkérését, elhitte, hogy megbánta, amit tett.

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, tárcsázza a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123 telefonszámot, akár mobiltelefonról is.
öngyilkosságzaklatásPásztor Anna

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.