Hirdetés

Hirdetés

Meghalt a divatdiktátor, aki hozzáment volna a macskájához

2019.02.19. 13:19

Meghalt a divatdiktátor, aki hozzáment volna a macskájához
divany.hu

Ikonikus figurája volt a divatvilágnak.

Hirdetés

Hirdetés

A világ arra fogékony része szájtátva nézte kollekcióit, a legtöbben nem engedhetnénk meg tőle egy bokazoknit sem. Karl Lagerfeld 85 éves korábban kedden elhunyt, de a neve még sokáig fennmarad.

Lagerfeld az egyik legikonikusabb divattervezőkétn tartották számon: mivel rövidlátó volt, állandóan napszemüveggel kombinált szemüveget hordott, amit fehér púderezett lófarkával dobott fel. A Lagerfeld-kreációkat az exkluzív minőségű szabómunka csúcsának tartják, határozott, előnyös vonalvezetés és elegancia jellemzi szinte valamennyi munkáját. Kabátjairól egyes kritikusoknak az „intellektuális erotika“ kifejezés jutott eszébe.

Balról: Hermann Bühlberger német csokigyáros, Albert herceg és felesége, Charlene és Karl Lagerfeld
 

Bár a Chanel-ház vezető designere volt, Lagerfeld Gallery néven saját márkát is alapított. Ezt 2004-ben adta el az amerikai Tommy Hilfiger Corporation-nek. Ennek ellenére továbbra is ő maradt a vezető dizájner.

A magánéletét nem teregette ki. Először 2006 decemberében beszélt egy interjúban Jacques de Bascher de Beaumarchais-hez fűződő, éveken át tartó élettársi viszonyáról, aki egy személyben volt playboy és modell. Kapcsolatuk 1989-ben ért véget, amikor élettársa AIDS-ben meghalt.

Az utóbbi években egy macskával élt. A Choupette névre keresztelt Burmai Szent Templommacskáról (Birman) 2013-ban azt mondta, osszeházasodna vele, ha legális lenne.

divatgyász

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.