Hirdetés

Hirdetés

Nagy baromságot csinált a muszlimgyűlölő nyugdíjas

MTI

2019.01.14. 20:07

Nagy baromságot csinált a muszlimgyűlölő nyugdíjas
Két szerelvény neki is ütközött a sínekre döntött fáknak (Illusztráció: Pixabay)

A cseh férfinak börtönbe kell mennie.

Hirdetés

Hirdetés

Terrorista támadásokért 4 évi szabadságvesztésre ítéltek január 14-én Prágában egy cseh nyugdíjast.

A 71 éves Jaromír Balda 2017 nyarán Mladá Boleslav mellett két alkalommal szándékosan fákat döntött a vasúti sínekre, hogy vonatbalesetet idézzen elő. Mindkét esetben hibás cseh nyelven írt, fenyegető tartalmú röplapokat is hátrahagyott a környéken azzal a céllal, hogy az esetleges balesetekért a lakosság a muzulmán bevándorlókat tegye felelőssé. Bár a szerelvények mindkét esetben nekiütköztek a sínekre döntött fának, de sérülés nem történt, csak anyagi károk keletkeztek.

Jaromír Balda az első cseh állampolgár, akit terrorizmusért ítéltek el Csehországban – mutatott rá Martin Bíly ügyész a bírósági döntés után tartott sajtóértekezletén. A nyugdíjas a hatályos törvények szerint akár 15 év börtönbüntetést is kaphatott volna, de az ügyész csak 4 évet javasolt, mert orvosi vizsgálatok szerint Balda pszichiátriai betegségben szenved, amely viselkedését is befolyásolja. 

A bíró szerint Jaromír Balda egyértelműen vétkes, mert tettére hosszabb időn át készülődött, mindent előre jól eltervezett, s a hozzá vezető nyomokat is megpróbálta eltüntetni. Jirí Wazik, a bírói testület elnöke szerint Balda bizonyos értelemben azok áldozatának is tekinthető, akik szélsőséges és idegenellenes nézeteket terjesztenek a társadalomban.

jogmigránsCsehország

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.