Hirdetés

Figyelem, csak hétfő éjfélig érvényesek a 2010-es e-matricák!

Civishir, mti

2011.01.30. 18:03

Figyelem, csak hétfő éjfélig érvényesek a 2010-es e-matricák!

Magyarország – Figyelem, fegyelem: a 2010-ben vásárolt éves e-matricák érvényességi ideje január 31-én, hétfőn éjfélkor lejár - hívta fel a figyelmet az Állami Autópálya Kezelő Zrt. (ÁAK) vasárnap.

Hirdetés

Hirdetés

Az ÁAK hangsúlyozza, hogy a vonatkozó jogszabályi előírások szerint a díjköteles autópálya- és főúti szakaszokat csak érvényes e-matricával lehet igénybe venni, tehát azt már a pályára való felhajtás előtt meg kell vásárolni. Az éves e-matricák 2011-ben az alábbi árakon szerezhetők be: D1 - 40.000 forint, D2 - 115.000 forint, D3 - 172.000 forint,D4 - 215.000 forint. Az úthasználati jogosultságot az ÁAK Zrt. ügyfélszolgálati irodáin, viszonteladó partnerein keresztül, valamint interneten vagy mobiltelefon segítségével lehet beszerezni, ám az éves matricákat egyelőre az utóbbi módon, tehát sms-ben még nem lehet megvásárolni - hívja fel a figyelmet a közlemény.

Ha már közlekedés: napközben sem változott a helyzet a Záhony és Csap közötti határállomáson, továbbra is 20 órát várakoznak az Ukrajnába tartó kamionok az átkelőhelyen - közölte Kupecz József, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal észak-alföldi regionális szervezetének sajtóreferense vasárnap késő délután az MTI-vel.

A határállomáson változatlanul mintegy 600 teherautó vár arra, hogy beléphessen a szomszédos országba - mondta az őrnagy. Hozzátette: a várakozó kamionok sora továbbra is 6-7 kilométer hosszú, a konvoj vége Tuzsér és Tiszabezdéd között van, a határállomásra vezető 4-es számú főúton. A torlódás a megszigorított ukrán vámvizsgálat időigénye miatt alakult ki, s amennyi teherautót vasárnap beléptettek a szomszédos országba, ugyanannyi érkezett a hosszú sor végére Nyugat-Európa különböző országaiból. A sajtóreferens megjegyezte, hogy a személyforgalomban nincs várakozás a magyar-ukrán határon.

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.