Hirdetés

Biszku Béla 640 ezres nyugdíjat kap – lépne a Jobbik

MTI, wikipédia

2010.07.24. 12:13

Biszku Béla 640 ezres nyugdíjat kap – lépne a Jobbik
Biszku Béla és Kádár János (Fotó: mult-kor.hu)

Budapest – A Jobbik törvényjavaslatot nyújtott be, amellyel megszüntetné azt a nyugdíjszisztémát, amelynek eredményeként kiemelt nyugdíjat kapnak az előző rendszer haszonélvezői.

Hirdetés

Hirdetés

Az ilyen módon beszedett összeget pedig az 1956-os áldozatok között osztanák szét. Novák Előd jobbikos képviselő szombaton, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján mondta el, hogy a Biszku Béláról szóló dokumentumfilm betiltása kapcsán tudták meg a parlament folyosóján Wittner Máriától, hogy Biszku Bélának állítólag 640 ezer forintos nyugdíja van. – Komoly társadalmi felháborodás övezi, hogy az előző rendszer elnyomói, annak a kiszolgálói és haszonélvezői még 20 évvel a rendszerváltás után is ilyen kiemelt nyugdíjat élvezhetnek, és olyan boldogan élhetnek, ahogy Biszku Béla – tette hozzá.

Kicsoda Biszku Béla?


Biszku Béla 1921-ben született Márokon. Eretileg szerszámlakatos; keményvonalas kommunista politikus, a puha diktatúra legkeményebb ökle, az MKP, az MDP majd az MSZMP tagja és vezetője, belügyminiszterként (1957–1961) az 1956-os forradalom utáni megtorlás egyik irányítója, miniszterelnök-helyettes (1961‑1962), az MSZMP KB titkára (1962‑1978). 1989 óta a politikától visszavonultan él rózsadombi otthonában.

A két rafinált blogger


2008 nyarán Skrabski Fruzsina Kommunisták, reszkessetek![8] címmel írt egy blogbejegyzést, amiben még élő, megszólaltatható kommunistákat keresett. 2008 őszén Skrabski Fruzsina és Novák Tamás, a Mandiner bloggerei a nem létező Beregi Ifjúsági Egyesület tagjaként bemutatkozva keresték meg azzal, hogy portréfilmet szeretnének készíteni Márok nagy szülöttjéről, amibe belement. Ők ezzel szemben kezdettől fogva dokumentumfilmet forgattak róla, leginkább az 1956-os forradalom utáni megtorlásokban játszott szerepére kihegyezve, amit végül 2010-re készítettek el Bűn és büntetlenség címmel.

Hirdetés

Szóljon hozzá!

.