Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Müller Cecília: Nehezen viseljük, de eltűrjük – egymásért

| 2020. 04. 22. | 13:21:00
Úgy fogalmazott, kevés beteget kellett ténylegesen hazaküldeni a kórházakból.
Müller Cecília: Nehezen viseljük, de eltűrjük – egymásért
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az Operatív Törzs április 22-i sajtótájékoztatóján Müller Cecília országos tiszti főorvos elmondta, 2 168 főre emelkedett hazánkban a fertőzött regisztráltak száma, ez 75 fős emelkedést jelent az előző napihoz képest. 225 az elhunytak száma, ami egy nap alatt 12 fővel nőtt – valamennyien idős, krónikus betegek voltak. Úgy fogalmazott, bár minden áldozat súlyos veszteség, korfánk tekintetében ez nem jelent járványügyi szempontból különleges helyzetet, hiszen ők a leginkább veszélyeztetettebb csoport. Beszámolt róla, folyamatosan nő a gyógyultak száma, ami eddig 295 – kitért rá, az orvosokon és az ápolókon túl mindenkinek része van az ő gyógyulásukban a szabályok betartása révén. 

Müller Cecília hangsúlyozta: országszerte készülnek az egészségügyi intézmények az ágykapacitás növelésére. – Az új jelentések alapján az 50 százalékos ágyfelszabadítás teljes körűen megtörtént,

kevés helyről kellett ténylegesen beteget hazaküldeni. Csakis orvosszakmai döntés képezheti a kórházból való elbocsátás alapját. Nem küldhető haza senki, akit egészségkárosodás érne emiatt. Ez alaptétel.

Ha a kezelőorvos nem akar egyedül dönteni, akkor orvosszakmai grémium teszi ezt meg. Közben zajlik az idősotthonok ellenőrzése és kiemelten ellenőrzik az egészségügyi ellátást, a dolgozók felkészítését, a védőeszközöket, az izoláció feltételeit – mondta.

Krónikus betegek és allergiások

Szólt az országos tiszti főorvos a krónikus betegekségekkel küzdőkről is (szív- és érrendszeri betegek, anyagcserebetegségben szenvedők): tanácsolta, ők fokozottan figyeljenek az alapbetegségek karbantartására. - Még inkább fegyelmezettnek kell lenni akár a gyógyszerezést, akár a táplálkozás tekintetében. Ne lépjen fel akut szituáció, amikor gyors segítségre van szükség! Konzultáljanak, kérjenek tanácsot a háziorvostól.

Az allergiásoknak – mivel szezon van – azt javasolta, hogy figyeljenek magukra, készüljenek fel a pollenszórásra – az aktuálisan magas koncentrációban jelen lévő pollenek típusa a szakportálon nyomonkövethető. Szellőztetni inkább csak éjszaka érdemes. Fontos a kézmosás, a kültéri tartózkodás utáni gyakori ruhacsere, a zuhanyozás, a napi hajmosás, a ruhák beltéri szárítása, a napi párnahuzatmosás.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Jól haladnak a közterületi munkák Hajdúszoboszlón
Jól haladnak a közterületi munkák Hajdúszoboszlón
Térköveznek, parkolókat alakítanak ki, rendbe teszik a kosárlabdapályát.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Újabb üzemanyagárstop jöhet
A jövő héten kiderül, hogy a kormány mit lép.
Debreceni szakképzés: sikeres együttműködés a Manz Hungary Kft.-vel
A vállalat és a szakképzési centrum egymásra talált.
A gazdaság növekedéséről beszélt a nemzetgazdasági miniszter Debrecenben
Nagy Márton szerint a magyar gazdaságnak lételeme, hogy a járműiparban sikerüljön az elektromos átállás.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.