Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Általános munkahelyvédelmi bértámogatás: hamarosan lehet pályázni

| 2020. 04. 14. | 17:30:00
Palkovics László ismertette a részleteket.
Általános munkahelyvédelmi bértámogatás: hamarosan lehet pályázni
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A vállalkozások április 15-étől pályázhatnak a Gazdaságvédelmi Akcióterv kutatás-fejlesztési bértámogatásra, április 16-ától pedig az általános munkahelyvédelmi bértámogatásra – mondta el Palkovics László innovációs és technológiai miniszter a gazdasági élet képviselőivel tartott videokonferencián április 14-én.

Ismertetik, a kormány 40 százalékos bértámogatást vállal a kutatási, fejlesztési és innovációs szektor magasan képzett munkavállalóinak megtartása érdekében három hónap időtartamra.

A több tízezer szakember munkában tartása elengedhetetlen a gazdaság újraindításához, a támogatást ezért többek között mérnökök, kutatók, informatikusok után kaphatják a cégek. A lehetőség kiterjed minden kutatás-fejlesztést végző, nem költségvetési szerv munkáltatóra, így a teljes nemzetgazdaságot, minden ágazatot érint.

A munkahelyvédelmi bértámogatási programban az állam átvállalja a munkavállalók kieső jövedelmének egy részét a rövidített munkaidőben történő foglalkoztatás idejére. A támogatási időszak három hónap lehet, a munkáltatónak vállalnia kell, hogy a kérelem beadásától számítva megőrzi, a folyósítást követően pedig legalább egy hónapig fenntartja dolgozói létszámát. A programban azok a Munka törvénykönyve szerint foglalkoztatott munkavállalók vehetnek részt, akik a veszélyhelyzet kihirdetése és a kérelem benyújtása közötti időszak alatt megszakítás nélkül foglalkoztatásban álltak a munkáltatónál, akár "home office" keretében is – írja közleményében az ITM.

A tájékoztatás szerint a gazdasági élet szereplői üdvözölték a Gazdaságvédelmi Akcióterv fő céljait, a munkahelyek megőrzéséért tett lépéseket és a különböző egyszerűsítéseket.

Egyetértettek abban, hogy az államháztartás hiányát kordában kell tartani, mert így biztosítható hosszabb távon is Magyarország, a magyar gazdaság nemzetközi versenyképessége. Az ITM közleményében hangsúlyozta, Palkovics László aláhúzta, hogy a munkahelyek megtartásához szükséges eszközöket a vállalkozói érdekképviseletek által javasolt elemekkel foglalták rendeletbe, a bértámogatás is a kamarák javaslatának megfelelően igényelhető egyszerűbb adatlappal, Cégkapun keresztül. A foglalkoztatási helyzet javítását szolgálja továbbá a munkaidőkeret rugalmassá tétele, a támogatott hitel-, garancia- és tőketermékek, a hatékonyság növelését is ösztönző fejlesztési források.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Autók ütköztek a Külső Diószegi úton
Autók ütköztek a Külső Diószegi úton
Baleset Debrecen és Bánk között.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Indul a Kuponözön a SPAR üzleteiben
Vásárolj legalább 5000 forintért április 25-től a SPAR és INTERSPAR üzletekben, és a kasszánál 300 forintos kedvezménykupont kapsz, amelyet a következő heti vásárlásaid alkalmával válthatsz be!
A kormány felszólítja az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz
Ha ez nem történik meg, a kormány keményen beavatkozik - mondta Nagy Márton.
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Négy debreceni helyszínen van szükség munkavégzésre az 1-es villamos vonalán.
Épülethomlokzat-felújítás a Hatvan utcán
A Debreceni Vízmű Zrt. pályázata.
Nem vagy a helyeden a munkában? Fordulj az álmaid felé!
A Debreceni Szakképzési Centrum bemutatja: Állásbörze és felnőttképzési expó. Április 26-án találj munkát vagy képzést a Fórumban!
Küszöbön a debreceni lakásprogram elfogadása
Jövőre már lehetnek olyan fiatalok, akiknek az albérletét mások (is) fizetik.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
Ép testben ép lélek! szlogennel nyitja meg a 2024-es szezont a Zsuzsi Erdei Vasút, ami május 1-jén indítja menetrend szerinti járatait.
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.