Hirdetés

Öngyilkos lett egy postavezető, tettéért a Magyar Postát hibáztatja

civishir.hu

2020.01.06. 11:45

Öngyilkos lett egy postavezető, tettéért a Magyar Postát hibáztatja

Az ügyet a rendőrség is vizsgálja.

Hirdetés

Egy postásokat tömörítő nyilvános Facebook-csoportba került fel képernyőfotók formájában egy e-mail, amit az aláírás szerint a szerb határhoz közeli Kelebia postahivatalának vezetője küldött el több címzettnek január 4-én, szombaton kora délután – írja az szmo.hu. A levélíró kijelenti, felelőssége teljes tudatában cselekszik, nem kattant be, nincs semmi baja, kizárólag a Posta. Majd leírja, mennyit romlottak a munkakörülmények azóta, hogy 1974-ben elkezdte a szakmát: szerinte az értékesítés bevezetése elképesztő terhet rótt a postai alkalmazottakra. Hozzáteszi, piaci kofát csináltak belőlük, s hogy ezt már „nem bírja tovább”. „Úgy érzékelem, hogy a felsővezetés nem látja, mi történik a végeken. 3000 lelkes falut két személy szolgál ki, Önök szerint ez elég?? Néha belerokkanunk a munkába, lásd karácsony” – írja.

Ezután felteszi a kérdést, tudják-e a címzettek, hogy van olyan posta, ahol a vécé a kert végében van, pottyantós és 40 éves, majdnem összedől. Sőt, van olyan posta, ahol egyáltalán nincs, és 60 évesek az ablakok, ujjnyi résekkel, amelyeken átfütyül a szél.

„Sértő, bántó, megalázó körülmények, hogy a fizetésekről ne is beszéljünk. Nekünk, akik milliárdokat termelünk évente, csak ennyi jár??? Stresszben, fenyegetések között dresszíroznak bennünket a még többre” – írja. A levélíró szerint óriási elvárásoknak kell megfelelniük, a fizetések és a körülmények viszont megalázóak. Ő ezért úgy döntött, hogy 46 év után elbúcsúzik. „Már nem elég a 100 százalék, attól már sokkal több kell. Pedig mennyit lehetne spórolni azokon a rendezvényeken, melyek csak az öndicsérettől csöpögnek, és inkább szétosztani bérként. Halálomért egyedül és kizárólag a Magyar Posta felel” – írja a búcsúlevélben, amit azzal fejez be: nem lopott, a postát rendben hagyta ott, a kasszái egyeznek. 

Az üggyel kapcsolatban a Magyar Posta kommunikációs osztálya azt válaszolta, megrendüléssel értesültek a postavezető haláláról. „Az eset körülményeit a rendőrség vizsgálja, ezért az ügyről a posta nem nyilatkozhat. Társaságunk belső vizsgálatot indított az ügy körülményeinek tisztázására. A vállalat mindent megtesz, hogy a következő időszakban segítse a családot és a postás kollégákat a gyász feldolgozásában. A családnak ezúton is szeretnénk őszinte részvétünket kifejezni.”
Magyar PostaöngyilkosságKelebia

Szóljon hozzá!

Hirdetés