Hirdetés

Hirdetés

Bangóné: Kiszámíthatatlan a közlekedés a Budapest-Debrecen vonalon

MTI

2019.11.04. 18:31

Bangóné: Kiszámíthatatlan a közlekedés a Budapest-Debrecen vonalon
Az ellenzéki képviselő a kiszámíthatóságot hiányolja (Fotó: MÁVSTART / Facebook)

Az államtitkár szerint a szocialista képviselő rossz példát említett

Hirdetés

Hirdetés

Mikor lesz végre kiszámítható és tiszta a vasúti közlekedés? – interpellálta a kormányt Bangóné Borbély Ildikó (MSZP) az Országgyűlésben november 4-i ülésén. A hajdú-bihari képviselő hétfőn arról beszélt, hetente többször is kiszámíthatatlan a vasúti közlekedés a Budapest-Debrecen vonalon. Jelezte azt is, hogy nagyon jelentős a létszámhiány a vasúttársaságnál, a kormány pedig évek óta nem teszi rendbe a MÁV problémáit.

Fónagy János nemzeti vagyonnal kapcsolatos parlamenti ügyekért felelős államtitkár reagálásában közölte: Bangóné Borbély Ildikó egy-egy rossz példát említett, aminél több tízezer jobb példát lehet mondani. Közölte:, 2024-ig 1700 milliárd forintot költenek a MÁV-ra, új vasúti kocsik közlekednek, a járművek belső tisztasága javult, a vonattal utazók száma pedig nő. A vasút a biztonságos közlekedéshez szükséges létszámot biztosítja – jelentette ki.

Az MSZP-s képviselő a választ nem fogadta el, a parlament azonban 121 igen, 40 nem szavazattal, 1 tartózkodás mellett megszavazta.

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.