Hirdetés

Hirdetés

Elhagyta a börtönt az ukrán hajóskapitány

2019.06.13. 14:17

Elhagyta a börtönt az ukrán hajóskapitány
A Viking Sigyn szállodahajó ütközött össze a Hableány sétahajóval. (Fotó: MTI/Cseke Csilla)

Bűnügyi felügyelet alá került.

Hirdetés

Hirdetés

Befizette az óvadékot a dunai hajóbaleset okozásával gyanúsított férfi – tájékoztatta a Fővárosi Törvényszék június 13-án az MTI-t. A közlemény szerint megérkezett a törvényszék gazdasági hivatalába az a tizenötmillió forint, amelyet a hajóbaleset okozásával gyanúsított férfi fizetett be óvadékként. A Fővárosi Törvényszék másodfokú döntése értelmében csütörtökön megszűnik a gyanúsított letartóztatása, a férfi Budapestre kiterjedő bűnügyi felügyelet alá kerül legfeljebb négy hónapig, nyomkövetőt kell viselnie, és köteles hetente kétszer személyesen jelentkezni a nyomozóhatóságnál.

Az index.hu helyszíni tudósítása szerint Jurij C. semmilyen kérdésre nem válaszolt. Ügyvédje azt mondta, a védence úgy gondolja, hogy nem hibázott.

A Hableány sétahajó május 29-én süllyedt el a Margit híd közelében, miután összeütközött a Viking Sigyn szállodahajóval. A fedélzeten 35-en utaztak, 33 dél-koreai állampolgár és a kéttagú magyar személyzet. A Duna Margit hídi szakaszától a déli országhatárig továbbra is keresnek még három dél-koreai utast.

A szállodahajó 64 éves ukrán állampolgárságú kapitányát a baleset másnapján vették őrizetbe vízi közlekedés halálos tömegszerencsétlenséget eredményező gondatlan veszélyeztetésének gyanúja miatt.
DunaHableányhajóskapitány

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.