Hirdetés

Hirdetés

Tudják, ki szivárogtatta ki a történelemérettségi-tételeket

MTI

2019.05.11. 15:33

Tudják, ki szivárogtatta ki a történelemérettségi-tételeket
MTI/Koszticsák Szilárd

Nagy bukás. 40 éves férfit gyanúsítanak.

Hirdetés

Hirdetés

Gyanúsítottként hallgattak ki egy nyomdai alkalmazottat a történelemérettségi-tételek kiszivárgása miatt indított eljárásban a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai, a 40 éves férfi beismerő vallomást tett – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Szolgálata a rendőrség honlapján.

A közleményben felidézték: az idei középszintű történelemérettségi feladatainak "idő előtt történt nyilvánosságra kerülése" miatt korlátozott terjesztésű minősített adattal visszaélés vétségének gyanúja miatt indult nyomozás. Jelezték: az eljárásban az NNI munkatársai két nap alatt azonosították a gyanúsítottat, egy 40 éves nyomdai alkalmazottat, aki beismerte a cselekmény elkövetését.

A tájékoztatás szerint még folyik a bizonyítékok gyűjtése, így további információt nem közölnek az ügyben.

Nem lesz ismétlés

Az Oktatási Hivatal a történelemérettségi ügyében még a vizsga napján büntetőfeljelentést tett ismeretlen tettes ellen. Az írásbeli vizsga megkezdése után ugyanis bejelentést kaptak arról, hogy egy közösségi oldal zárt csoportjában a középszintű történelemérettségi feladatsorának esszétémáit a vizsga kezdete előtt közzétehették. Az OH aznap este azt közölte, a történtek ellenére nem kell megismételni a történelem írásbeli érettségi vizsgát.

Az eduline.hu oktatási portál korábban arról írt, hogy a május 8-i történelemérettségi után sok helyen közzétettek egy olyan korábban készült screenshotot (képernyőfotót), amelyen szerepelnek a középszintű történelemérettségi esszétémái.
nyomdatörténelemérettségi

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.