Hirdetés

Hirdetés

Mindjárt kész az új felüljáró az M3-ason

NIF

2019.05.20. 19:06

Mindjárt kész az új felüljáró az M3-ason
Illusztráció: NIF Zrt.

Jól haladnak, ígérik, nyárra befejezik.

Hirdetés

Hirdetés

Az M3 autópálya 19. kilométerénél épülő felüljáró állványzatának bontása és a hídépítés befejező munkái miatt május 20-tól ideiglenes forgalmirend-változásra számíthatnak a közlekedők.

A meglévő állványzatot a Nyíregyháza irányába vezető oldalon május 20-án, míg a Budapest irányába vezető oldalon május 21-én bontják el.

Az állványzat elbontását követően a kivitelező sóvédelmi bevonattal látja el az autópálya feletti hídszerkezeteket. A biztonságos munkavégzés érdekében mobilterelések kiépítése szükséges, melyet az időjárás függvényében május 22-23-ára terveznek. A munkálatok május 22-én a Nyíregyháza irányába vezető oldalon kezdődnek, május 23-án pedig Budapest irányába vezető oldalon számíthatnak időszakos sávzárásokra az autósok.

A tereléseket csúcsforgalmi időszakon kívül, 09:00 – 15:00 óra között építik ki.

Először a belső sávot zárják le, majd a szükséges munkálatok elvégzését követően ezt a sávot megnyitják, hogy a külső és a leálló sáv lezárásával ott is biztonságosan dolgozhassanak.

A munkavégzés ideje alatt 80 km/órás sebességkorlátozás mellett egy vagy két sávon folyamatosan haladhatnak majd az autósok.

Az ideiglenes forgalmi rend – az időjárás és az előrehaladás függvényében – tervezetten május végéig áll fenn. Kérjük, fokozott figyelemmel vezessenek. Türelmüket és megértésüket előre is köszönjük.

A Mogyoród és Fót megközelítését szolgáló új M3 autópálya csomópont, valamint a csomópont és az 2101-es út közötti szakasz építése ütemtervnek megfelelően halad, a beruházás várható befejezése idén nyára.

A felüljárón jelenleg a hídszegélyek zsaluzását, vasszerelését és betonozását végzi a kivitelező. Folyamatban van a déli körforgalom csomóponti ágainak aszfaltozása, illetve a járható gyűrű térkövezési munkái is. Az északi körforgalom esetében jelenleg földmunka, javító- és védőréteg építés, valamint a terelőszigetek kialakítása zajlik. A vízépítési munkák is a végükhez közelednek, megkezdődött a vizesárkok burkolása és az energiatörők telepítése, a rézsűs felületeken pedig füvesítés és cserjék telepítése zajlik.

A projekt uniós és hazai forrás felhasználásával, az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízásból, a NIF Zrt. beruházásában valósul meg.
felüljáróM3-as autópálya

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.