Hirdetés

Hirdetés

Naivitás, hogy lehet itt vitézkedni, mondta, most megvette a Népszavát

MTI, Cívishír

2019.04.12. 16:05

Naivitás, hogy lehet itt vitézkedni, mondta, most megvette a Népszavát
Új tulajdonos a Népszavánál

Leisztinger Tamáshoz került az ellenzéki napilap. 

Hirdetés

Hirdetés

Leisztinger Tamás egyik cége, a Proton Trade Zrt. veszi meg a Népszava kiadóját – közölte a lapot megjelentető társaság sajtóügynöksége április 12-én.

Elkötelezett befektető érkezett a Népszavához, a piacvezető országos napilap így biztonságban működhet és fejlődhet a jövőben – idézik Puch László eddigi tulajdonost, aki a kiadót 2016 óta a Horizont AG nevű érdekeltségén keresztül birtokolta. Felidézték, a három évvel ezelőtti tulajdonosváltás óta a szerkesztőség kibővült a Népszabadság és a Magyar Nemzet volt újságíróival, a lap megduplázta példányszámát. Hétköznaponként mintegy 21 ezren, szombatonként pedig körülbelül 25 ezren vásárolják meg a Népszavát, amely „a napilappiac vezető szereplőjévé vált, hitelessége megkérdőjelezhetetlen, információit rendszeresen szemlézik”. Puch László hangsúlyozta: az adásvétel nem ötletszerű döntés, korábban nyilvánosan is jelezte, hogy pénzügyi befektetőkkel szeretné megerősíteni a lapot.

Leisztinger Tamás a közleményben megjegyezte: az, hogy megvásárolták a Népszavát, egyben értékválasztás is. Egyben kifejezte abbéli szándékát, hogy a lap a jövőben is „az emberről, a mindennapi életről szóljon és kiemelten kezelje a szolidaritást”. Nemcsak a lap hangnemét kívánják megőrizni, hanem a szerkesztőséget is, illetve a megkezdett fejlesztések folytatását is támogatják – jegyezte meg.

„Olyan nincs, hogy valaki a regnáló hatalom ellen legyen, ezt mindannyian megtanultuk az elmúlt 20 évben. Naivitás, hogy lehet itt vitézkedni. Dehogy lehet. A függetlenség kérdése nehéz, mit jelent egyáltalán függetlennek lenni egy vállalkozó esetében? Nem együttműködni? A rendszer ellen tenni? Ezen már régen túllépett a demokráciánk” – mondta a Magyar Narancsnak egy 2017-es interjúban Leisztinger Tamás. A diósgyőri futballklubot is birtokló nagyvállalkozó akkor úgy nyilatkozott, hogy ugyan nem a NER „gyermeke”, de „nem létezik, hogy valaki teljesen független legyen, pláne üzletemberként”.

médiaNépszava

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.