A belügyminisztériumhoz kerül a romák felzárkóztatása

civishir.hu

2019.04.04. 12:30

A belügyminisztériumhoz kerül a romák felzárkóztatása

Balog Zoltán megbízatása megszűnik.

Hirdetés

A Magyar Nemzet információi szerint Balog Zoltán romaügyi miniszterelnöki biztos megbízatása megszűnik, helyette egy ismert szociális szakember kormánybiztosi rangban irányítja majd a területet. Ezzel összefüggésben az Emberi Erőforrások Minisztériumához tartozó társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkárság átköltözik a Belügyminisztériumba, hogy a kormánybiztossal együttműködve onnan folytassák programjaik lebonyolítását.

Az átköltözést az indokolja, hogy a legszegényebb 300 magyarországi település (ahol nem tudtak élni az állami programok nyújtotta lehetőségekkel, és az egyházak és civilek sincsenek jelen) felzárkóztatását az önkormányzatokat felügyelő tárcától lehet a leghatékonyabban segíteni.

Az új kormánybiztos Vecsei Miklós, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat vezetője lehet, bár a portál értesüléseit egyik érintett sem kommentálta. Balog Zoltán még március elején az InfoRádió Aréna című műsorában elmondta, a tavalyi választás után kérte a miniszterelnököt és az utódját, hogy a romák felzárkóztatásával kapcsolatos összegzésre és javaslatok kidolgozására hagyjanak neki időt, a témát még nem akarja elengedni.

Ezt miniszterelnöki megbízottként megtette, így idén februárban egy kormányülésen az előterjesztését öt órán keresztül tárgyalták. Szerinte ezzel végére ért a megbízatása, mostantól egy kormánymegbízottnak kell átvennie a terepet, aki koordinálja, irányítja a tárcák közötti együttműködést.
Balog Zoltánromaügyi miniszter

Szóljon hozzá!

Hirdetés