Hirdetés

Hirdetés

Három fiú gyújtotta fel a budapesti kollégiumot

MTI

2019.02.02. 09:35

Három fiú gyújtotta fel a budapesti kollégiumot
MTI/Balogh Zoltán

Egy négygyermekes apa halt meg a tűzben.

Hirdetés

Hirdetés

A nyomozók két 15 éves és egy 16 éves fiút gyanúsítanak a Ráday utcai kollégiumi tűzesettel kapcsolatban. Mint ismeretes, január 23-án este tűz ütött ki Budapest IX. kerületében, egy Ráday utcai kollégiumban. Az oltási műveletek közben a katasztrófavédelem munkatársai egy megégett holttestet találtak az épületben. A rendőrség közigazgatási eljárásban állapította meg, hogy az elhunyt egy 47 éves veszprémi férfi.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Főosztály nyomozói azonosítottak, és január 31-én elfogtak két 15 éves és egy 16 éves budapesti fiút, akik a gyanú szerint a kollégium Markusovszky tér felőli, lezárt bejáratánál meggyújtottak egy matracot, majd a tűz tovább terjedt az épületben.

A BRFK Bűnügyi Főosztályának nyomozói a három fiút halált okozó közveszély okozása megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. Szabadlábon védekeznek.

Mint kiderült, a rendőrséget a térfigyelő kamerák felvételei vezették nyomra. A fiúk körömlakklemosóval begyújtottak egy falnak támasztott szivacsot, ahonnan a láng átterjedt egy ajtóra, majd az épületre. 
kollégiumtűz

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.