Hirdetés

Orbán Viktor a magyar GDP-növekedéssel kezdte a kormányinfót – frissítve

civishir.hu

2019.01.10. 10:40

Orbán Viktor a magyar GDP-növekedéssel kezdte a kormányinfót – frissítve
Orbán Viktor miniszterelnök a Kormányinfó sajtótájékoztatón, mellette Kovács Zoltán, a Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért felelős államtitkára (Fotó: Koszticsák Szilárd, MTI)

Újságírói kérdéseire is válaszol.

Hirdetés

Hirdetés

– 2018-ban a magyar GDP-növekedés elérte a 4,6 százalékot, a bruttó államadósság mértéke 71 százalékra csökkent. A központi költségvetés tavalyi hiánya megállt 2 százaléknál, a bruttó bér- és keresetnövekedés meghaladta a bruttó 11 százalékot – mondta Orbán Viktor a 127. Kormányinfón.

A január 10. délelőtti kérdezz-feleleket a minszterelnök tartja Gulyás Gergely kancelláriaminiszter helyett.

A migráció a kereszténységet mint európai életformát is újra defininálja – mondta a kormányfő, hozzátéve, a migránsokról szóló vita a szuverenitási kérdéseket szintén újraértelmezi. Vagyis a nemzetállamok dönthetnek-e maguk arról – közölte –, hogy kikkel akarnak együtt élni. Szerinte a migránspárti uniós országok nem tisztelik a migránsokból nem kérő államok állápontjunkat azzal, hogy rájuk kívánják erőltetni az akaratukat.

– Ez a folyamat megbonthatja az Európai Unió intézményét ha nem figyelünk oda. Megváltoztathatja a uniós országok fejlődési irányát is, két különböző civilizáció fejlődik, egy iszlám-keresztény és egy keresztény – jelentette ki. Szerinte az „liberális-illiberális vitában jól látható, hogy minden liberális demokrata bevándorláspárti is”.

Orbán Viktorkormányinfó

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.