Hirdetés

Magyar Nemzet: fejlemény van!

Cívishír

2018.04.10. 12:16

Magyar Nemzet: fejlemény van!
Háború folyik, az biztos (Forrás: mno.hu)

Elképzelhető, hogy mégsem ez a harc lesz a végső.

Hirdetés

Hivatalos vételi ajánlat van a Magyar Nemzetre a Cívishír információi szerint. Arról azonban egyelőre nincs hírünk, hogy valamelyik fideszes érdekkör jelentkezett be a Simicska Lajos médiaportfóliójába tartozó újságra vagy egy, az Orbán-rendszerrel szemben álló erő vásárolná meg.

Könnyen elképzelhető, hogy ezekben a napokban mindkét oldalról érkezik hivatalos vételi ajánlat. Az Index arról ír, hogy Ungár Péter, az LMP elnökségi tagja is a lehetséges vevők között van, de a mostani választáson listán a parlamentbe jutó politikus az ügyben nem kívánt nyilatkozni. A hvg.hu-nak viszont Ungár már úgy reagált, hogy kedden vételi ajánlatot tesz a Magyar Nemzetre. Mások az rebesgetik, közvetett módon amerikai pénzből vásárolhatják meg a médiumot.

A mintegy 15 ezres példányszámú Magyar Nemzetnél kedden délelőtt jelentették be, hogy az április 11-i lapszám lesz az utolsó, az újságot a kiadó finanszírozási okból megszünteti. Az újságnál körülbelül 60-an dolgoznak zsurnalisztaként. Az mno.hu szintén bezárhat. 

A Magyar Nemzet erejét természetesen nem az eladott példányszám jelenti, hanem az, hogy harcedzett szerkesztősége folyamatosan szállította a kormányzati tevékenységgel szemben kritikus, a hatalom ellenőzéséről tanúskodó cikkeket. Az anyagokat átvették a meghatározó médiumok, azok hivatkozási pontként szolgáltak és akár napokra tematizálták a közéletet, az aktuálpolitikát. Nyilván az is igaz, hogy a lap függetlenségét kikezdte Simicska Lajos tulajdonosi jelenléte és a Jobbikkal történő kokettálása. Ettől függetlenül, a Magyar Nemzet elesésével a Népszabadság után újabb tiszt tűnne el a magyar média sakktáblájáról. Hogy a sötét vagy a világos oldalról, azt döntse el a kedves olvasó. Csak azzal legyen tisztában, hogy a hazai közélet egyre ambivalensebb világában semmi sem csak fehér vagy fekete.

Ratalics László

simicska lajosMagyar Nemzet

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.