Hirdetés

Így keresünk mi: csak Mexikót előzzük

penzcentrum.hu

2018.03.07. 16:44

Így keresünk mi: csak Mexikót előzzük
Fotó: illusztráció

Nem sok örömre ad okot.

Hirdetés

Egy friss elemzés szerint az OECD tagállamai közül Luxemburgban a legmagasabbak a fizetések, Magyarország ugyanakkor a listán hátul kullog - írja a penzcentrum.hu.

Azt vizsgálták egy friss OECD kutatás keretein belül, hogy az amerikai dollárban mért vásárlóerő-paritáson kifejezve az egyes tagállamokban dolgozó emberek mekkora fizetést vihetnek haza. A kutatásból kiderült, hogy a listát Luxemburg vezeti: az európai ország egy átlagos dolgozója közel 63 ezer dollárt vihet haza egy évben.

Nem sokkal maradnak el ettől az amerikaiak és a svájciak, mindkét ország dolgozói 60 ezer dollár körüli jövedelemnek örvendhetnek. A lista alján Mexikó található - a közép-amerikai ország egy átlagos dolgozója mindössze 15 ezer dollárt vihet haza egy évben.

Az utolsó előtti helyen, 22 ezer dollárral Magyarország áll.

Az OECD kelet-európai tagállamai mind jobban teljesítettek: Lettországban valamennyivel 22 ezer dollár felett, Litvániában közel 23 ezer dollárt, Szlovákiában pedig 23,5 ezer dollárt vihetnek haza egy évben az emberek. A 25 ezer dollár körüli kategóriába tartozik egyébként Csehország, Észtország, Lengyelország, és Görögország is.

Más, szintén hozzánk közeli országokkal szemben azonban már jóval jelentősebb Magyarország lemaradása:

Szlovéniában a vizsgált érték már 35 ezer dollárt, Németországban 46 ezer dollárt, Ausztriában pedig 48 ezer dollárt tesz ki.

MagyarországbéremelésfizetésOECD

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés

.