Hirdetés

Elkezdték: épül a Miskolc-Kassa autópálya hazai szakasza

MTI

2018.03.12. 13:09

Elkezdték: épül a Miskolc-Kassa autópálya hazai szakasza
Fotó: illusztráció

Bő három év múlva lesz kész.

Hirdetés

Az alapkőletétellel hétfőn megkezdődött a Miskolc-Kassa közötti autópálya magyarországi szakaszának építése.

A borsodi megyeszékhelyet a magyar-szlovák határon lévő Tornyosnémetivel összekötő 57 kilométer hosszúságú gyorsforgalmi út uniós és hazai forrásból nettó 179,3 milliárd forintból készül el várhatóan 2021. harmadik negyedévére.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Sajópálfala határában megtartott rendezvényen Homolya Róbert közlekedéspolitikáért felelős államtitkár azt mondta:

az M30-as autópálya Miskolc és Tornyosnémeti közötti szakasza a "Via Carpatia" terv része, amelyet Lengyelország, Litvánia és Szlovákia fogadott el. A terv lényege az Európán áthaladó közlekedési hálózat fejlesztése rövidebb útvonal kiépítésével. 

Az M30-as autópálya az M3-as autópályát Miskolccal összekötő gyorsforgalmi út, ezt építik tovább a magyar-szlovák határ felé. Kassától a határig már korábban elkészült az autópálya.

Pántya József, a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. útfejlesztési igazgatója elmondta: az 57 kilométernyi kétszer kétsávos, óránként 130 kilométeres sebességre tervezett autópálya három szakaszra bontva épül meg Miskolc és Szikszó, Szikszó és Encs, Encs és Tornyosnémeti között. Az autópályával együtt számos csomópont, felül- és aluljáró, híd, pihenőhely épül majd meg. 

Orbán Viktor miniszterelnök 2015. áprilisban a Modern városok programja keretében tartott miskolci tájékoztatóján jelentette be az út megépítését.

autópályaMiskolcM30Kassa

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés

.