Hirdetés

Hirdetés

Van rá válasz, miért lehet megállni a díszkövön

civishir.hu

2018.12.06. 18:28

Van rá válasz, miért lehet megállni a díszkövön
Fotók: Magánarchívum

Újabb parkolók a debreceni bíróságok körül.

Hirdetés

Hirdetés

Olvasónktól kaptuk a fotókat és a felvetés is tőle származik: miért engedik a parkolást a bíróságok körül, amikor az igazságszolgáltatás épületei alatt mélygarázs található, ráadásul a felszínen a nem túl régi, szép díszburkolaton várakoznak a járművek. A Debreceni Ítélőtáblától azt a választ kaptuk, hogy ők a mélygarázst használják, a környékbeli parkolásról nincs információjuk, ezért fordultunk a városvezetéshez.

Tele vannak a mélygarázsok

A polgármesteri hivatal azt írta, az Igazságügyi Centrum építésének első ütemeknt 2006-ban a Széchenyi utca 22-24. szám alatt megépült a Debreceni Ítélőtábla, amelyhez (a térszín alatt) 135 férőhelyes mélygarázst alakítottak ki. Ezt követően – az építkezés második ütemeként – 8 évvel később 2014-ben az ítélőtábla mögött megépült a Debreceni Járásbíróság új épülete is, 63 férőhelyes mélygarázzsal.

A gépjárművek számának rohamos növekedése miatt az Igazságügyi Centrum alatti mélygarázs jelenleg is teljes kihasználtsággal működik, ezért a bíróság zavartalan működésének elősegítése érdekében az épület mellett a debreceni polgármesteri hivatal engedélyével szabályozott várakozóhelyeket jelöltek ki.

 

Galéria

parkolódíszburkolat

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.