Hirdetés

„A debreceniek nem homofóbok, hanem éppen ellenkezőleg, nyitottak és toleránsak”

2018.06.03. 11:11

„A debreceniek nem homofóbok, hanem éppen ellenkezőleg, nyitottak és toleránsak”
Olvasónk szerint nyitottak és toleránsak vagyunk... (Fotó: illusztráció)

A Debreceni Egyetem elmarasztalása miatt fakadt ki egy olvasónk.

Hirdetés

Amint arról beszámoltunk, az Egyenlő Bánásmód Hatóság szexuális irányultságon és nemi identitáson alapuló közvetlen hátrányos megkülönböztetés miatt büntetést rótt ki a Debreceni Egyetemre és cégére, a Campus Nonprofit Kft-re, amiért 2016 áprilisában nem engedtek megtartani egy LMBTQI témájú kerekasztal-beszélgetést a campuson, illetve a Nagyerdei Víztoronyban.

A Magyar LMBT Szövetség ügyvivője szerint Debrecenben a legrosszabb a helyzet az országban.

Olvasónk ezt a kijelentést vette zokon. Így fejtette ki a szerkesztőségünk címére küldött levelében a véleményét:

Megdöbbenve olvastam, hogy egy városunkat nem ismerő outsider melegszervezet szerint Debrecen és egyeteme homofób, kirekesztő. Tipikus balliberális riogatás és fake news.

Debrecen nem kirekesztő, éppen ellenkezőleg, nyitott és szabad város. Debrecenben békében él együtt számos fekete, arab, indiai, zsidó és más etnikumú és vallású ember. Semmi konfliktus nincs köztük. Együtt utaznak, járnak-kelnek, vásárolnak. Egy étteremben, menzán esznek. Sosem hallottam egy rasszista megjegyzést sem. Pláne buzizást!

Természetes, hogy egyetemünk a melegpropagandát nem támogatja. Nem akar senkit meleg öntudatára ébreszteni, meleggé tenni. Nem ez az egyetem feladata. Nem meleghàz. Ettől azonban nyitott és toleráns, világhìrű intézmény. Ezért tanul falai között annyi muszlim, fekete, izraeli, kínai és indiai diák. Melegek is.

A 2-es villamoson például békében utazik egymás mellett néger diáklány, fejkendős arab nő, nagyszakállú ortodox zsidó, leszbi pár, cigánygyerek, templomjáró néni és Nagy-Magyarország pólós fiatal srác. 

Városunk nem előítéletes! Sőt: nyitott. Toleráns világváros. Őrzi hagyományait.

Az LMBT nevű túlérzékeny melegszervezet ne velünk riogasson! Hűtsék le magukat! Talán megártott nekik a hirtelen jött meleg.

Gémesi Gábor
debreceni lakos

 

meleghomoszexuálisDebrecen

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.