Hirdetés

Öt nap helyett kettő Debrecenben – és a beteg gyerek?

civishir.hu

2016.09.06. 11:17

Öt nap helyett kettő Debrecenben – és a beteg gyerek?

Olvasónk írja: csökkent a rendelési idő, hátrányt szenved miatta a gyereke.

Hirdetés

Tisztelt Szerkesztőség!

Gyermekünk tejérzékenység miatt rendszeres orvosi kezelés és ellenőrzés alatt áll. Ez azt jelenti, hogy félévente gasztroenterológiai ellenőrzésre kell mennünk. Legutóbb tavasszal voltunk, a soron következő alkalomra szeptember 12-én került volna sor. De sajnos ez elmarad, mivel valaki megint hozott egy értelmetlen rendelkezést: a Bethlen utcai rendelőintézetben a korábban a hét öt napján tartott gyermek-gasztroenterolóigai rendelés helyett már csupán heti két napon fogadják a betegeket. 

Minderről értesítést szeptember 1-jén kaptunk, délután, amikor már esélye sem volt újabb időpontot kérni csak a következő rendelési napon, kedden. Ezen a napon viszont már csak januárra tudtak volna időpontot adni.

Május óta folyamatosan értesítették a betegeket – valószínűleg nagyon sokan lehetnek, mivel ránk csak augusztus végén került sor. Ezért sem értem, hogy miért kellett csökkenteni a rendelés alkalmait. Persze ott a magánrendelés, amiért külön fizetni kell, de akkor minek fizessem a kötelező TB-járulékot, ha úgysem tudnak fogadni az államilag finanszírozott rendelésen?

De nem is ez a legnagyobb probléma, hanem szeptember 30-án lejár az igazolásunk, ami alapján gyermekünk az iskolai menzán tejmentes étkezésre lenne jogosult, ami alapján emelt összegű családi pótlékra vagyunk jogosultak, és ami alapján kedvezményes utazásra is jogosult a gyermek. 

Kérdésemre, hogy hová fordulhatok, a válasz az volt, hogy a betegjogi képviselőhöz. De nem ő hozta ezt az agyament rendelkezést, és ő nem is fog nekem kiadni igazolást. 

Felháborító az intézkedés és az eljárás.

Üdvözlettel:

egy anyuka

Keressük az illetékeseket az ügyben.

Bethlen utca

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.