Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Minőségi motorolaj Debrecen környékén

| 2022. 10. 19. | 10:47:00
XXX
Minőségi motorolaj Debrecen környékén
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Milyen legyen a motorolaj Debrecenben? Mindegy, hogy az ország melyik részén lakunk a megfelelő kenőanyag kiválasztáshoz? Mi a fontosabb, a földrajzi tulajdonságok vagy a jármű? Mielőtt válaszolnánk ezekre a kérdésekre, muszáj jobban megismernünk a motorolaj fontosságát.

Minden jármű alapja a motor, aminek az alkatrészeit rendszeresen meg kell tisztítani a szennyeződésektől. Éppen ezért a minőségi olaj magas hőstabilitással és hőoxidációval szembeni ellenállással rendelkezik, és gondoskodik arról, hogy ne menjenek tönkre a fém alkatrészek. Ez egy szilárd olajfilmet hoz létre, ami megakadályozza az érintkező felületek kopását.

Többféle motorolaj Debrecenben és Magyarországon

Elmondhatjuk, hogy a motorolaj Debrecentől független, hiszen mindig háromféle típust különböztetnek meg egymástól.

Ásványi. Ezeket kőolajból desztillált, majd oldószerekkel tisztított kőolajból készítik, amit általában ásványi anyagként jelölnek. Nagyfokú viszkozitás jellemzi őket, azonban melegítéskor meglehetősen gyorsan elpárolog, és az összetételében lévő adalékanyagok megsemmisülése miatt szennyeződik.

Félszintetikus. Ásványi alapon készülnek, speciális technológiák alkalmazásával. Az ásványi olajokhoz képest nagyszámú adalékanyagot tartalmaznak. A félszintetikus kenőanyagok optimálisak a viszonylag enyhe téllel és nem túl forró nyárral rendelkező helyeken történő használatra. Olcsóbbak, mint a szintetikus anyagok. Az ásványi olajokkal szemben számos előnnyel is rendelkeznek, mint például a megnövelt élettartam, a hőmérséklet-ingadozásokkal szembeni nagyfokú ellenállás és a hatékonyság.

Szintetikus anyagok. Kőolajból, szerves szintézissel készülnek. A világ legtöbb országában a Fully Synthetic jelölést viselik. Speciális összetételüknek és a legújabb gyártási technológiáknak köszönhetően megakadályozzák a lerakódások kialakulását, és optimális viszkozitási jellemzőkkel rendelkeznek az év hideg időszakaiban, így már a motor indításakor megbízható védelmet nyújtanak a hajtásláncnak. Ezen túlmenően magas hőmérséklet hatására is megőrzik eredeti tulajdonságaikat, ezért alkalmasak nagyon meleg időjárási körülmények között történő használatra.

Melyiket használjuk?

A szintetikus olajok ellenjavallottak a régebbi, hosszú élettartamú motorok esetében, különösen akkor, ha korábban ásványi olajokat használtak a kenőrendszerben. Először is, az összetételükben lévő adalékanyagok képesek feloldani a megtapadt iszapot, és általában nem akadályozzák a motor működését, növelve a hajtáslánc terhelését és az alkatrészek kopását.

Másodszor, a szintetikus összetevőkön alapuló termékek alacsony viszkozitásúak, és átszivároghatnak a tömítésen, vagy tönkretehetik azt. Eközben az ásványi olaj használata megengedhetetlen a sportkocsik és a nagy teljesítményű autók esetében, amelyek egységei és alkatrészei nagyon nagy terhelésnek vannak kitéve: az intenzív hőhatás pusztító hatással lehet rájuk. Ebből látható, hogy a motorolaj Debrecen földrajzi helyzetétől független, ehelyett mindig a jármű tulajdonságait kell figyelembe vennünk a vásárláskor.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Telt ház előtt rendezik a Nyíregyháza–Ferencváros kupacsatát Balmazújvárosban
Telt ház előtt rendezik a Nyíregyháza–Ferencváros kupacsatát Balmazújvárosban
A két együttes 28 éve találkozott legutóbb a Magyar Kupában.
Hirdetés
Hirdetés
Amerikai miniszter járt a Debreceni Egyetemen
Amerikai miniszter járt a Debreceni Egyetemen
Funkcionális élelmiszerek fejlesztéséről is szó esett.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
A családok fogyasztását jelentősen befolyásolja az üzemanyagár
Literenként 76 forinttal drágább a gázolaj most, mint tavaly.
Református bölcsőde épül Józsán – letették az alapkövet
A beruházás várhatóan 2025 júniusára fejeződik be.
Varga Mihály: nem az adók miatt drága az üzemanyag
Táblázatot tett közzé a pénzügyminiszter.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
Ép testben ép lélek! szlogennel nyitja meg a 2024-es szezont a Zsuzsi Erdei Vasút, ami május 1-jén indítja menetrend szerinti járatait.
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.