Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Négyévszakos és nyári újdonságok a Michelintől

| 2022. 02. 17. | 16:05:00
Nedves és száraz úton egyaránt jól teljesít.
Négyévszakos és nyári újdonságok a Michelintől
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Megjelent a Michelin Pilot Sport 5 és a Primacy 4+ nyári abroncs,  márciustól pedig a tervek szerint már kapható lesz a négyévszakos Crossclimate Camping is. A Michelin előrukkolt idei újdonságaival. Innovatív megoldások, megbízhatóság, tartósság, kiváló vezetési élmény, ezt kínálja a Michelin 2022-re is.

Csatornák, árkok, futófelület – Pilot Sport 5

Egy nyári gumi teljesítményét az határozza meg, hogy  milyen anyagból és milyen mintázattal készül, milyen a felülete, milyen a szerkezete. Ez nem újdonság, az viszont igen, hogy a Michelin nagyon sok újítást alkalmaz a Pilot Sport 5 abroncsnál. Nézzük is meg ezeket, hisz mindezek az innovációk járulnak hozzá ahhoz, hogy ez egy kiemelkedő abroncs legyen.

A futófelületét úgy alakították ki, hogy nedves és száraz úton egyaránt jól teljesítsen. A belső oldalán szélesebb csatornák helyezkednek el, ezáltal nedves felületen is jól tapad a gumi. A külső részen pedig merev blokkok gondoskodnak arról, hogy a száraz útfelületeken is megbízható tapadást nyújtson az abroncs. Ez a technológia az úgynevezett Dual Sport technológia. De van itt még más is. Nevezetesen a nedves, esős időszakra kifejlesztett Groove Clear. Hisz a nyár nem csak a száraz utakról szól, bizony sokszor előfordulnak ilyenkor záporok, zivatarok. Egy nyári guminak pedig ilyenkor is meg kell állnia a helyét, jól kell tapadnia. A Groove Clear technológia segítségével a gumi gyorsan és hatékonyan vezeti ki a vizet a gumi felületéről, a hosszanti csatornák az átlós csatornákon keresztül vezetik ki a vizet. Így a nedves úton, esőben is jól kormányozható, jól irányítható az abroncs.

Sportos vezetési élmény a maximumon

Nem csak mintázatában, anyagösszetételében is kiváló, és rengeteg újítást tartalmaz. Az egyik ilyen, hogy funkcionális elasztomereket tartalmazó keveréke még jobb tapadást tesz lehetővé. Az aramid és nylon összetételű övbetét pedig hozzájárul ahhoz, hogy az autó precízen irányítható legyen. A pontos kormányozhatóságnak kiemelkedően nagy jelentőse van, különösen a nagy teljesítményű, sportos autók tekintetében. A vezetési élményt mindannyian szeretnénk átélni, ebben pedig megkérdőjelezhetetlen szerepe van a nyári abroncs minőségének, teljesítményének.

A fékezhetőség, a gyorsulás szintén kardinális kérdések, mint ahogy az is, hogy kanyarodás közben mennyire stabil az autó. Nos, a Michelin Pilot Sport 5 ebben is kiváló, a kanyarodás közben keletkező nyomás ugyanis kiegyenlítve jelenik meg a futófelületen. Ezáltal az abroncs jobban tapad és hosszabb az élettartama is. Emellett gyorsulás, fékezés és irányváltoztatás során is maximális felületen tapad az úthoz, ami szintén a biztonsághoz járul hozzá. A Michelin Pilot Sport 5 nyári abroncs jó választás lehet azoknak, akik sportos autót vezetnek és a nyári időszakra keresnek prémium kategóriás abroncsot. Olyat, amivel maximális vezetési élményt tudnak átélni.

Az önfiatalodó Michelin Primacy 4+

Önfiatalító futókeverék, ha ezt a szóösszetételt halljuk, talán nem is tudjuk, hogy pontosan mire gondoljunk. Pedig ez egy létező dolog, a Michelin egyik hatalmas újítása, ami ebben az abroncsban is helyet kapott. Az önfiatalító futókeverék azt jelenti, hogy ahogy kopik az abroncs, úgy válik egyre merevebbé, ezt azonban kompenzálja az, hogy az alsó betét rugalmasabb anyagból készül. Így az abroncs teljes élettartama alatt azonos teljesítményt nyújt. Nem fordulhat elő az, hogy kopás során csökken a teljesítménye. Ez az abroncs mindvégig ugyanolyan kiváló, jól fékezhető, precízen irányítható, jól kormányozható és jól gyorsítható. A fékezés, gyorsulás és kanyarodás közben fellépő erők egyenletesen oszlanak el az abroncson, így maximális felületen érintkezik az úttal, ezáltal jobb lesz a tapadása. Ez az úgynevezett MaxTouch technológia, ami nem csak a jobb tapadáshoz járul hozzá, hanem a hosszabb élettartamhoz is. Így ez a gumi jó választás lehet azoknak, akik prémium kategóriás abroncsot keresnek személyautójuk számára, akiknek fontos a megbízhatóság, a kiváló vezetési élmény, a Primacy 4+ nyári abronccsal mindez garantált.

Minden évszakban megbízható: Michelin Crossclimate Camping

A lakóautók számára fejlesztette ki a Michelin a Crossclimate Camping abroncsot, ami egy négyévszakos gumi. A nyári és a téli időszakban is megfelel a kihívásoknak, ugyanúgy biztonságban lehet vele közlekedni a nyári, száraz utakon, mint a téli hóban. Kiváló a nedves úton való tapadása, és a havas úton is jól tapad, jól fékezhető és jól gyorsul. Stabilitást nyújt, a kanyarodáskor és hirtelen irányváltoztatásokkor is. A lakóautók számára készült abroncs szerkezetét megerősítették, hogy ha hosszabb időszakon keresztül áll a lakóautó, akkor se deformálódjon el az abroncs. Ezen kívül az oldalfal is erősítést kapott, így védve az abroncsot a padkák okozta sérülésektől. A futófelülete pedig a teherautó abroncsokéhoz hasonlóan áll össze, így ez a gumi egy igazán tartós, magas kopásállóságú abroncs, ami ideális választás a lakóautók számára. A Michelin márciusban tervezi a bevezetését.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Marozsán kikapott, de 185 ezer dollárral gazdagodott
Marozsán kikapott, de 185 ezer dollárral gazdagodott
A szoboszlói teniszező a negyeddöntőben búcsúzott.
Hirdetés
Hirdetés
Hajdú-Biharban még mindig sok influenzás van
Hajdú-Biharban még mindig sok influenzás van
Hazánkban akut légúti fertőzés tüneteivel 207 900 ember keresett fel orvost.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Letették a logisztikai csarnok alapkövét Ebesen
A cégcsoport érdekeltségein keresztül már Debrecenben is jelen van. Zöld és lakosságbarát.
Tíz újabb Mercedes váltja a korábbi Volvókat Debrecenben
A számok alapján sokkal több 6-14 éves készül használni a közösségi közlekedést, mint az ingyenesség előtt.
Ingyenes jogosítvány – egy debreceni autósiskola szemével
Az új intézkedés a közlekedési kultúrán javíthat, de nem jelent jelentős kiadáscsökkenést.
Keresztje lett Biharkeresztesnek a sok iparűzési adó
Kopogtatnak újabb beruházók a kisvárosban, az ipari területre alkalmas hely azonban elfogyott.
Szőnyeget vennének a Hotel Lyciumba
Az Aquaticum Debrecen Kft. pályázata.
Pert nyert a Forbes a Hell cég ellen, azaz le lehet írni a milliárdos tulajdonosok nevét
2019-ben a személyiségi jogok megsértése miatt nyújtottak be keresetet a bíróságra.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Berettyóújfalu három iskolája is bemutatkozott a Kölcseyben
Berettyóújfalu három iskolája is bemutatkozott a Kölcseyben
A főispán és a polgármester a szakképzés jelentőségét hangsúlyozta.
 Modern SPAR szupermarket nyílt Hajdúböszörményben
Modern SPAR szupermarket nyílt Hajdúböszörményben
A több mint 100 millió forintos beruházással elkészült új SPAR szupermarket március 21-én nyitotta meg kapuit a vásárlók előtt Hajdúböszörményben. A Baltazár Dezső utca 8-16. szám alatti fejlesztés révén 20 fő foglalkoztatására teremtett lehetőséget a vállalat.
Ami a világűrben zajlik, arról Debrecenben tudnak
Ami a világűrben zajlik, arról Debrecenben tudnak
Innovációs Laboratóriumot avattak az NI Hungary debreceni telephelyén.
Hirdetés