Hirdetés

Hirdetés

Több tízezer Mercedest kell visszahívni

civishir.hu

2019.06.24. 13:15

Több tízezer Mercedest kell visszahívni
A kép illusztráció.

Szoftveres átalakítás szükséges.

Hirdetés

Hirdetés

A Daimler konszernnek hatvanezer Mercedes-Benz GLK 220 típusú dízelmotoros autót kell azonnali hatállyal visszahívnia szervizekbe átalakításra a német Bild am Sonntag lap értesülése szerint – írja a Totalcar. A német szövetségi gépjármű-felügyelet, a Kraftfahrtbundesamt (KBA) még két éve meg nem engedett szoftveres kikapcsoló funkciót azonosított be az Euro 5-ös besorolású OM 651 dízelmotormodellek emissziós értékeket szabályozó rendszerében.

A Daimler közölte: a kifogásolt szoftveres funkciót nem tartja szabályellenesnek, ezért fellebbezéssel él a minisztérium visszahívási rendelkezésével szemben.

A KBA által megkövetelt szoftveres átalakítást azonban a Daimler mindettől függetlenül végrehajtja. Ennek része a hatvanezer GLK 220-as visszahívása is, ami konkrétan 2012 és 2015 között gyártott példányokat érint.

A KBA által kifogásolt szoftveres funkció állítólag késlelteti a motor hűtőrendszerében az üzemi hőmérséklet elérését, és ezáltal a szabványos mérési eljárás során a megkövetelt határérték alatt tartja a motor nitrogén-oxid-kibocsátását.
visszahívásMercedes-Benz

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.