Hirdetés

Ezek a menő autók ma Magyarországon!

vezess.hu

2018.07.11. 08:32

Ezek a menő autók ma Magyarországon!
A Toyota C-HR meglepően jól fogy (Fotó: toyota.hu)

Kilenc bennzines és egy hibrid. Dízelt nem vesz magának a magyar.

Hirdetés

Hirdetés

Jelentősen, 29 százalékkal növekedett az új személyautók értékesítése 2018 első hat hónapjában, ráadásul a 70 736 darab járműből régen látott mértékben vásároltak magánszemélyek. Nagyon erős a magánvásárlások aránya (40 %), ami igen örvendetes tény - állapítja meg a Vezess.hu, amely kérésére a Datahouse összeállította a legnépszerűbb 10 személyautó listáját, többségénél az is benne van, milyen motorral választották ezeket a magánvásárlók.

Saját magának benzines autót vesz a magyar!

Egyáltalán nem vesznek új dízelautót a magánszemélyek, a féléves toplista első 10 helyezettjéből 9 benzines, egy pedig történelmi meglepetés. Tarol a Suzuki, kapaszkodik a Dacia, de egy ultramodern, 8 milliós kocsiból is sokat vásároltak.

2018 első fél évében két Suzuki végzett a magánszemélyek vásárlásait összegző lista elején. Toronymagas első helyezett a Vitara, hat hónap alatt 4157 darabot vásároltak belőle itthon a magánszemélyek. A toplista másodikja az SX4 S-Cross 1824 darab értékesített autóval.

Az első fél évben a Dacia Duster lett a 3. legnépszerűbb személyautó a magánszemélyek között, összesen 1059 eladott darabbal, amiből az 1,6-os szívó benzines (114 lóerős) motor volt a legnépszerűbb.

A sor az Opel Astra, a Toyota Yaris, a Renault Clio, a Dacia Sandero, majd a Ford Focus és az Opel Corsa típusokkal folytatódik.

Magyarországon a mögöttünk álló félév az első alkalom, hogy egy hibrid is bekerült a Top 10-be: a Toyota benzin-elektromos kínálatából nem a legolcsóbb Yaris hibrid, nem is a második Auris hibrid, hanem a 8 millió forintos alapárról induló C-HR-ből 530 darabot értékesítettek, s ezzel a tizedik.

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.