Nagyon megruházták a budapesti sportiskolásokat

2016.01.30. 18:34

Nagyon megruházták a budapesti sportiskolásokat

Sima debreceni siker az "évnyitón"

Hirdetés

Az új, 2016-os esztendő első bajnoki találkozóján a Debrecen vízilabdacsapata a sereghajtó KSI SE együttesével feszült egymásnak. Noha a vendégek mindent elkövettek, hogy borsot törjenek a hajdúságiak orra alá, a piros-fehér alakulat magabiztos, 14-6-os győzelmet aratott!

Nagyszerűen kezdtek a cívisvárosi legények - Varga Tamás tanítványai már az első támadás végén magukhoz ragadták a vezetést, miután Sergi Mora akcióból köszönt be a Központi Sportiskolások kapujába. Nem sokkal később Bicskei Attila fórgóljával egalizált ugyan a fővárosi egylet, Süveges Máté és a debreceni csapatkapitány, Kállay Márk akciógóljaival meglépett a DVSE, 3-1.
A piros-fehérek a második játékrészben tovább növelték a különbséget, Szőke Szabolcs duplájával és Halek Márton találatával magabiztos, 6-1-es hajdúsági vezetésnél vonulhattak nagyszünetre a felek.

A DVSE a térfélcserét követően is hengerelt, Lévai Márton a kapuban, társai pedig a mezőnyben brillíroztak - Babay Árpád kétszer volt eredményes, míg Sergi Mora és Müller Máté egyszer-egyszer villant, 10-2. Ekkor kissé visszavett a tempóból a Debrecen, melyet a vendégek ki is használtak, Teleki András duplájával próbált zárkózni a KSI, 10-4.

Az utolsó negyed elején mintha alacsonyabb fokozatra kapcsoltak volna a csapatok, pár perccel később megeredt a gólzápor! A feltartóztathatatlan Szőke Szabolcs a harmadik találatát szerezte, de újfent villant Müller Máté és Halek Márton is, valamint feliratkozott a gólszerzők közé Hoppál Gergely is. A KSI Miklós Levente Dávid és Boros Tamás góljaival mindössze szépíteni tudott.

A Debrecen simán, 14-6 arányban győzedelmeskedett a kék-sárgák felett!

E.ON Férfi OB I Osztályú Országos Bajnokság - Alapszakasz, B. csoport, 10. forduló
DEBRECEN - KSI SE 14-6 (3-1, 3-0, 4-3, 4-2)
Debreceni Sportuszoda, 800 néző. Vezette: Marjay Zs., Homonnai D.
DEBRECEN: Lévai M. - Kállay M. 1, Kuncz T., Pataki G., Sergi Mora 2, Babay Á. 2, Halek M. 2. Csere: Müller M. 2, Smitula G., Hoppál G. 1, Somorjai S., Süveges M. 1, Szőke Sz. 3., Kaszanyi R. Edző: Varga Tamás.
KSI SE: Bányai M. - Miklós L. D. 2, Boros T. 1, Bicskei A. 1, Marnitz M., Berki R., Teleki A. 2. Csere: Zerinváry L., Kardos A., Baj M., Petrák K., Hangody L., Berze B. Edző: Horváth János.
Gól - emberelőnyből: 5/2, ill. 8/4.
Gól - büntetőből: 1/1, ill. 0/0.

OA

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés