Csalódás után: kezdődik a rájátszás az alsóházban

mti

2016.02.26. 16:25

Idegenben kezdenek a debreceniek.

Hirdetés

Vasárnap véget értek az E.ON Férfi OB I Osztályú Országos Bajnokság 2015/2016-os kiírásának alapszakaszbeli küzdelmei. A középszakasz felsőházbeli párharcai az első fordulóval hét közben már megkezdődtek, és hétvégén az alsóház is bekapcsolódik a csatározásba.

Az élvonalbeli pontvadászat alapszakaszának tizenhat alakulata két nyolcas csoportban harcolt a felsőházba jutásért. A hajdúságiak a "B" csoportban foglaltak helyet és vívtak nagy csatát a legjobb nyolcért. Varga Tamás legénysége sokáig hűen őrizte a felsőházas tagságot jelentő pozícióját, ám a hajrában a nagy rivális Vasas csapata megelőzte a cívisvárosiakat, akik egyetlen egy ponttal csúsztak le az ötödik helyre, ezzel együtt pedig az alsóházba.

Így a felsőházban a Szolnok, Eger, OSC, FTC, Honvéd, Szeged, BVSC, Vasas nyolcas küzd az 1-8. helyek egyikéért, az alsóházban a 9-16. pozíciókért pedig a Debrecen, Miskolc, Szentes, Pécs, UVSE, Kaposvár, Tatabánya, KSI SE együttesei. A középszakaszban - ahova a csapatok vitték magukkal az alapszakaszban megszerzett pontjaikat - oda-vissza rendszerben mérkőznek meg a felek, majd a középszakasz után, a rájátszásban helyosztókkal dőlnek el a végső helyezések.

Az alsóház állása:
9. Debrecen 22 pont 
10. Miskolc 16 pont 
11. Szentes 14 pont 
12. Pécs 9 pont 
13. UVSE 9 pont
14. Kaposvár 7 pont 
15. Tatabánya 3 pont 
16. KSI 3 pont 
 
A DVSE középszakaszbeli programja:
1. forduló - Február 27.: EBP-Tatabánya - Debrecen
2. forduló - Március 5.: Debrecen - Valdor Szentes
3. forduló - Március 12.: Kaposvár - Debrecen
4. forduló - Március 19.: MVLC - Debrecen
5. forduló - Április 2.: Debrecen - EBP-Tatabánya
6. forduló - Április 9.: Valdor Szentes - Debrecen
7. forduló - Április 16.: Debrecen - Kaposvár
8. forduló - Április 23.: Debrecen - MVLC

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés