Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A remek hajrá is kevés volt a bajnokesélyes ellen

| 2016. 11. 03. | 08:52:00
A debreceniek kiválóan tartották magukat.
A remek hajrá is kevés volt a bajnokesélyes ellen
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szerdán este hétközi derbit rendeztek az E.ON Férfi OB I Osztályú Országos Bajnokság alapszakaszának hatodik fordulójában. A Debrecen vízilabdacsapata ezúttal a fővárosban, a bajnokaspiráns A-HÍD OSC Újbuda otthonában szállt harcba. A vendégek kiválóan tartották a lépést a házigazdákkal, akik mindössze két góllal bizonyultak csak jobbnak hajdúsági ellenfelüknél.

A Bajnokok Ligájában vitézkedő OSC idén harmadik alkalommal, a Debreceni Vízilabda Klub pedig első ízben csatlakozott a Movember - No shave November mozgalomhoz. A klubok férfi tagjai egy hónapon keresztül nem borotválkoznak, a megmozdulás célja felhívni a figyelmet a prosztatarák elleni küzdelemre, és a szűrővizsgálatok fontosságára. A kampány pikantériája, hogy a "bajusznövesztő" hónap első bajnoki megmérettetésén éppen ez a két csapat nézett farkasszemet egymással. Az akció keretein belül a fővárosi egylet a mérkőzés teljes jegybevételét a Movember Hungary javára ajánlotta fel. A vendéglátók nemes kezdeményezéséhez csatlakozva ezúttal a hajdúságiak komplett kerete és stábja is belépőt váltott a találkozóra.

Az erőviszonyok és a papírforma ellenére magabiztosan kezdett a DVSE. A negyed közepén a cívisvárosiak tízese, Szőke Szabolcs fórból ragasztotta be a házigazda újbudaiak hálójába a játékszert, vezetéshez juttatva ezzel a vendégeket. Egy minutum sem telt el, mikor a hajdúsági bombagólra a fővárosiak légiósa, Slobodan Nikic válaszolt, majd ismét debreceni percek következtek. A vendégek saját nevelésű tehetsége, Fekete Gergő akasztott szépségdíjas találatot Bisztritsányi Dávid kapujába, mellyel újfent előnybe került a DVSE. A játékrész végére megrázták magukat Vincze Balázs tanítványai - Kovács Gábor fórból egalizált, Salamon Ferenc pedig büntetőből talált be, megfordítva ezzel a meccs állását, 3-2.

A meggyőző kezdés után a következő etapban némileg megtört a vendégek lendülete, és fölénybe verekedték magukat a házigazdák. Vincze Balázs tanítványai ötször, míg Komlósi Péter és Kis István fiai kétszer voltak eredményesek a második nyolc percben. A fővárosiaknál az ifjú Zalánki Gergő, Seman Lukas, Bátori Bence, Szabó Balázs és Nagy Ádám villant, miközben a debrecenieknél Tóth Péter duplázott akcióból, 8-4.

A nagyszünetet követő felvonást villámgyors találattal nyitotta a vendéglátó OSC, Bundschuh Erik jóvoltából az első házigazda támadás végén gólnak örülhetett az újbudai publikum. A vendégek a spanyol Sergi Mora büntetőjével szépítettek, majd Bundschuh megduplázta találatainak a számát. Kovács Gábor szabaddobásból növelte tovább a hazai előnyt, az utolsó minutumot pedig Lukas Durik fórgólja zárta.

A záró játékrészben az edzők kapust cseréltek - Bisztritsányi Dávidot Barabás Botond, Lévai Mártont a debreceni nevelésű Fekete Gergő váltotta -, a csapatok pedig megeresztették a gólcsapot. Míg a hazaiak hármat szórtak, addig a vendég piros-fehérek hatszor vették be az újbudai portát. A felek nagyszerű utolsó felvonással zárták a mérkőzést, a DVSE megsüvegelendő teljesítményének köszönhetően tisztesen helytállt a bivalyerős bajnokaspiráns otthonában, aki mindössze két góllal bizonyult csak jobbnak. A Debrecen legközelebb szombaton este 18.00-tól a CONTITECH Szeged együttesével csap össze hazai medencében.

Férfi OB I Osztályú Országos Bajnokság, Alapszakasz - A csoport - 6. forduló
A-HÍD OSC ÚJBUDA - DEBRECEN 14-12 (3-2, 5-2, 3-2, 3-6)
Budapest - Nyéki Imre Uszoda, 200 néző. Vezette: Csanádi Zs., Kovács Cs. T.
OSC: Bisztritsányi D. - Brguljan 1, Bátori B. 1, Hegedűs G., Seman Lukas 1, Bundschuh E. 2, Zalánki G. 2. Csere: Nagy Á. 1, Salamon F. 1, Kovács G. 2, Szabó B. 1, Német T. J., Slobodan Nikic 2, Barabás B. Edző: Dr. Vincze Balázs.
DEBRECEN: Lévai M. - Somlai T., Süveges M., Szőke Sz. 2, Sergi Mora 1, Fekete G. 1, Busilacchi 1. Csere: Smitula G., Katona G., Durik 3, Tóth P. 2, Kuncz T. 1, Müller M. 1, Kaszanyi R. Edző: Komlósi Péter, Kis István.
Gól - emberelőnyből: 10/5, ill. 12/5.
Gól - büntetőből: 1/1, ill. 1/1.
Kipontozódott: Hegedűs Gábor, ill. Somlai Tamás.

Vincze Balázs: - Három negyeden keresztül úgy játszottunk, ahogy kell, ám az utolsó negyedben az addigi produkciónkat alulmúlva, mind a támadásokban, de különösen védekezésben gyengén teljesítettünk. 
Komlósi Péter: - Büszke vagyok a csapatra, a második negyed első percétől kezdve balkezes nélkül játszottunk, hatalmas szívvel és mezőny munkával. Minden játékosomnak gratulálok!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Háború és béke: telefonon tárgyalt Orbán és Zelenszkij
Háború és béke: telefonon tárgyalt Orbán és Zelenszkij
A kétoldalú konzultációkat folytatni fogják.
Ingyenes lesz a múzeum a berettyóújfaluiaknak
Ingyenes lesz a múzeum a berettyóújfaluiaknak
Több helyi látogató, erősebb kötödés a városhoz.
Gazdaság
Tízmilliós bírságot kapott az UNION
Rendszerszintű hiányosságot állapítottak meg.
Debrecen haszonélvezője a kormány iparosítási politikájának - így a kormánybiztos
Nem véletlen, hogy a Mercedes és a BMW is itt építkezik.
Új típusú képzés üzletembereknek Debrecenben
A tervek szerint szeptemberben induló képzésre előreláthatólag augusztustól lehet majd jelentkezni.
Felújítanak a Hatvan utcán 32 parkolóhelyet
A DV Parking Kft. beszerzési hirdetménye.
Támogatott tartalom
Madarak és fák hónapja Debrecen város kisvasútjával
Madarak és fák hónapja Debrecen város kisvasútjával
Fészekleső túra, madárgyűrűzés, interaktív foglalkozás és erdei túra is lesz.
Rangos szakmai díjjal ismerték el a debreceni orvos munkáját
Rangos szakmai díjjal ismerték el a debreceni orvos munkáját
Furka Andrea a Richter Érdemérem különdíját kapta. .
Villás Galéria: kincsek kalapács alatt
Villás Galéria: kincsek kalapács alatt
Ismét festmény- és műtárgyárverést tartanak Debrecenben.
AI-ok randiznak a Betone új podcastjában
AI-ok randiznak a Betone új podcastjában
A Betone kiderítette, elveheti-e az AI az kreatív szakemberek munkáját.