A világ legerősebb bajnokságában próbálkozhat a Debrecen

2016.09.28. 10:24

A világ legerősebb bajnokságában próbálkozhat a Debrecen
A DVSE a felsőházba pályázik (Fotó: dvse.hu)

Hetedszer! Idegenben kezdenek a hajdúságiak.

Hirdetés

Tizenhat együttes részvételével kedden elrajtolt a honi férfi vízilabda élvonalának 2016/17-es bajnoki idénye. A DVSE szerdán este a Vasas otthonában kezd.

A szezonnak a címvédő Szolnok újfent az első számú esélyesként vághat neki, de három csapat is megnehezítheti a dolgát. Mindenekelőtt a legutóbbi ezüstérmes Eger számít még favoritnak, de a bronzérmes OSC és az erre az idényre remekül erősítő, az elmúlt szezonban negyedik FTC is okkal formál igényt a dobogóra.

Ahogyan az előző szezonban, most is két, egyformán nyolcas csoportban zajlanak az alapszakasz küzdelmei, amelyeket körmérkőzéses rendszerben, oda-vissza alapon vívnak a csapatok. Az A jelű csoportban a Debrecen, KSI, OSC, Szeged, Szentes, Szolnok, Pécs, Vasas nyolcas, a B jelű kompániában pedig a BVSC, FTC, Eger, Honvéd, Kaposvár, Miskolc, Tatabánya, valamint az UVSE foglal helyet.

Az alapetap február 4-án zárul, s február 22-től következik a középszakasz. Itt már a két csoport 1-4. helyezettjei játszanak majd egymással, míg az alsóházban az 5-8. pozícióban végzettek kapnak helyet. Mindkét nyolcasban körmeccses szisztémában két-két mérkőzést vívnak a gárdák, majd - a felsőházban április 15-től - jön a rájátszás, melynek végén a bajnoki finálé az egyik fél három sikeréig tart majd.

Az ob I első három helyezettje vehet részt a 2017/2018-as Bajnokok Ligájában, míg a 4. az Eurokupában, a második számú kontinentális sorozatban való szereplésre jogosult. Ha a Magyar Kupa idei győztese a bajnokságban az első négyben végez, ebben az esetben az 5. helyezett csapat is indulhat az Eurokupában.

A bajnokság 16. helyezettje kiesik az élvonalból, míg a 15. helyen végzett csapat két győzelemig tartó osztályozót játszik az ob I/B-s bajnokság második helyezettjével.

A hetedik szezonjára készülő hajdúságiak célja, hogy az alapszakasz végén a legjobb nyolcban folytathassák a középszakaszbeli küzdelmeket. Az első ellenfelet, a Vasast a debreceni HBZ-kupa felkészülési tornán sikerült legyőzni (12-10), de abból az eredményből messzemenő következtetést levonni nem szabad.

Komlósi Péter tanítványaira a Császár-Komjádi Béla Sportuszodában szerdán este 19.30-tól kőkemény küzdelem vár!

vízilabdapólódvse

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés