Visszamehet a börtönbe Stadler József

baon.hu, MTI, DUNA TV

2010.07.20. 21:23

Visszamehet a börtönbe Stadler József
Stadler József

Solt – Stadler József különös visszaeső, akit jelentős kárt okozó, folytatólagosan elkövetett csalás kísérletével, folytatólagos adócsalással, magánokirat- és közokirat-hamisítással, illetve a számvitel rendjének megsértésével vádolnak.

Hirdetés

Stadler Józsefet 2003-ban négy és fél év fogházbüntetésre ítélték különösen nagy kárt okozó, folytatólagosan elkövetett csalás, adócsalás, magánokirat-hamisítás és számviteli fegyelem megsértése miatt. A vállalkozó 2005-ben feltételesen szabadult, ha az ellene most felhozott vádak beigazolódnak, újra rács mögé kerülhet. A kétes ügyleteket a Vám- és Pénzügyőrség Dél-alföldi Regionális Nyomozó Hivatala tárta fel.

Fiktív számlák 151 millió forint értékben

Stadler József a szabadulása után visszatért a kereskedéshez: ruhanemű-áruházat nyitott Solton. Mivel gazdasági társaságban a közügyektől való eltiltás miatt vezető tisztségviselő hivatalosan nem lehetett, két ismerősét kérte meg arra, hogy adják a nevüket egy korábbi és egy új cégéhez. Vádlott-társai beleegyeztek ebbe, de az üzletelést Stadler szervezte és irányította – derül ki a megyei bíróságra nemrég benyújtott vádiratból. Szabó Ferenc, a megyei főügyészség helyettes vezetője a baon.hu hírportálnak úgy nyilatkozott: annak érdekében, hogy a ruhanemű-kereskedéssel foglalkozó betéti társaság áfát tudjon visszaigényelni és adóbevallást nyújthasson be, a vádlott valótlan tartalmú számlákat szerzett be és állított be 2007. évi könyvelésébe. Stadler József cége a vádirat szerint négy vállalkozástól 35 fiktív számlát fogadott be, összesen bruttó 151 millió forint értékben.

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés