Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Androidosok, vigyázzatok!

| 2013. 10. 10. | 19:51:48
Egy rosszindulatú alaposan megdobhatja a telefonszámlát.
Androidosok, vigyázzatok!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az Android operációs rendszerrel működő okostelefonok és tabletek tulajdonosainak több mint 50 százaléka nem használ semmilyen biztonsági szoftvert, hogy megvédje eszközét a kiberfenyegetésektől - tájékoztatta a B2B International piackutató vállalattal 2013 nyarán végzett közös felmérésének eredményéről a Kaspersky Lab csütörtökön közleményben az MTI-t.

 A kiberbiztonsági vállalat szerint ez azért is aggasztó, mert az Android operációs rendszer már régóta a mobil eszközök felhasználói - és ennek köszönhetően a kiberbűnözők - körében a legnépszerűbb mobil platform. A bűnözők megkülönböztetett figyelmét az Android operációs rendszer egyrészt népszerűségével, másrészt kiterjedt funkcionalitásával vívta ki magának. A Kaspersky Lab statisztikái szerint a mobil eszközöket célzó rosszindulatú kódminták 99 százalékát Android platformra írták. És ez a fenyegetés egyre nagyobb méreteket ölt: míg a Kaspersky Lab szakértői 2012 egészében 35 ezer rosszindulatú kódmintát azonosítottak, addig 2013 első felében ez a szám már meghaladta a 47 ezret.

A B2B és a Kaspersky felmérésben résztvevő okostelefon-tulajdonosok mindössze 40 százaléka (Európában 43 százaléka), táblagép-felhasználóknak pedig 42 százaléka (Európában 46 százaléka) állította, hogy telepített már valamilyen biztonsági megoldást eszközére, és jelenleg is használja azt. A többi válaszadó elegendőnek találja a védelemhez az operációs rendszerbe integrált korlátozott biztonsági szolgáltatásokat, vagy bízik abban, hogy saját ösztönei megvédik a bajtól.

A védelem hiánya viszont számos veszélyt hordoz magában: egy rosszindulatú program SMS-ek emeltdíjas számokra küldésével csapolhatja meg az előfizető számláját, vagy olyan kémeszközzé teheti, amely aztán információkat szolgáltat a csalóknak a tulajdonosáról, többek között a telefonhívásairól, a levelezéseiről, valamint a közösségi és fizető szolgáltatások eléréséhez szükséges jelszavairól.

Nagy kockázatot jelent az eszközök elvesztése vagy eltulajdonítása is. Sokak számára mostanra már az okostelefon vagy a táblagép vált kedvenc fényképeik és videóik, a barátaikkal és családtagjaikkal folytatott levelezésük elsődleges tároló eszközévé. Nem is beszélve a munkával kapcsolatos olyan dokumentumokról és más fontos információkról, amelyeknek semmiképpen nem lenne szabad illetéktelen kezekbe kerülnie - figyelmeztet a Kaspersky Lab.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Bezárt a Kerekerdő Élménypark
Bezárt a Kerekerdő Élménypark
Sok debreceni gyerek kedvenc helye volt.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Letették a logisztikai csarnok alapkövét Ebesen
A cégcsoport érdekeltségein keresztül már Debrecenben is jelen van. Zöld és lakosságbarát.
Kiterjesztik a debreceni panelprogramot
Értékes városi ingatlanok eladásáról is döntöttek a képviselők.
Tíz újabb Mercedes váltja a korábbi Volvókat Debrecenben
A számok alapján sokkal több 6-14 éves készül használni a közösségi közlekedést, mint az ingyenesség előtt.
Ingyenes jogosítvány – egy debreceni autósiskola szemével
Az új intézkedés a közlekedési kultúrán javíthat, de nem jelent jelentős kiadáscsökkenést.
Keresztje lett Biharkeresztesnek a sok iparűzési adó
Kopogtatnak újabb beruházók a kisvárosban, az ipari területre alkalmas hely azonban elfogyott.
Szőnyeget vennének a Hotel Lyciumba
Az Aquaticum Debrecen Kft. pályázata.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Berettyóújfalu három iskolája is bemutatkozott a Kölcseyben
Berettyóújfalu három iskolája is bemutatkozott a Kölcseyben
A főispán és a polgármester a szakképzés jelentőségét hangsúlyozta.
 Modern SPAR szupermarket nyílt Hajdúböszörményben
Modern SPAR szupermarket nyílt Hajdúböszörményben
A több mint 100 millió forintos beruházással elkészült új SPAR szupermarket március 21-én nyitotta meg kapuit a vásárlók előtt Hajdúböszörményben. A Baltazár Dezső utca 8-16. szám alatti fejlesztés révén 20 fő foglalkoztatására teremtett lehetőséget a vállalat.
Ami a világűrben zajlik, arról Debrecenben tudnak
Ami a világűrben zajlik, arról Debrecenben tudnak
Innovációs Laboratóriumot avattak az NI Hungary debreceni telephelyén.
Hirdetés