Zamatos Debrecen

civishir.hu

2011.10.16. 09:05

Zamatos Debrecen

Debrecen – Úgy vagyok én a gasztronómiával, hogy szép intelligens külföldi szó, de ha meglátok egy gyönyörű derebreceni pároskolbászt tormával akkor nem ez a görög eredetű szó jut eszembe, hanem az : enni jó!

Hirdetés

Kajaügyileg olyan nacionalista vagyok mint az állat! Disznó, marha, pulyka, liba minden jöhet de csak ha magyar! Hiába röfög nekem magyar akcentussal egy japán vagy kínai malac, nem veszi be a gyomrom. Épp ezért kutyakötelességemnek éreztem, hogy ott legyek az első Debreczeni Zamat Pálinka és Pároskolbász Fesztiválon, melyről a Cívishir is beszámolt.

A vasárnap véget érő hihetetlen jó hangulatú rendezvényen jutottam arra, hogy a legjobb kaják Magyarországon vannak! Szendi Gábor szerint a friss kenyér és a zsíros kolbász az egészségünk ellensége és érdemesebb Paleolitikumban élt ősember táplálkozását követni. Én azonban azon a véleményen vagyok, a túlzott mértékű saláta valamint csodamagvak fogyasztástól odavész a magyaros virtus.

Jó hangulatban belefetyelni valami finomat, miközben épp a Magna Cum Laude játszik, majd inni egy Nobel díjas panyolai pálinkát az az élet sava-borsa. Lehet, hogy így nem élünk 116 évet, csak 102-őt! Ez legyen a legnagyobb probláma.
Kulturált evés-ivásban úgy tűnik nagyon jó Debrecen. Remélem jövőre még több hasonló jellegű népünnepélyben lesz részünk és a Borkernevál, a Barabás Étterem szabadtéri rendezvényei vagy a szenzációsan debütált Zamat Fesztivál után még több vállalkozó kedvű szervező ajándékozza meg a várost hasonló jellegű népünnepélyel.

Szakács Béla debreceni lakos
FIGYELEM! EREDETI ELÜTÉSI ÉS HELYESÍRÁSI HIBÁK.
Az FM90 Friss Rádió támogatásával

Galéria

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés



Hirdetés



Hirdetés