Hirdetés

Kern András mindenkivel megutáltatja magát

civishir.hu

2016.01.09. 14:37

Kern András mindenkivel megutáltatja magát
Képkocka a filmből

Igazi magyar MOZI a láthatáron!

Hirdetés

Január 21-én mutatják be Kern András új filmjét. A neves színész 18 év után rendez újra: a Sztracsatella és A miniszter félrelép után ez a harmadik mozifilmje. A Kossuth- és Jászai Mari-díjas művész ezúttal egy Vámos Miklós novellából készített „haláli” vígjátékot.

Dr. Borlainak (Kern András) rutinfeladat, hogy bizonyos betegeivel közölje valamelyes tapintattal azt a rossz hírt, hogy immár csupán megszámlálható mennyiségű napjuk maradt hátra.
Egy szép vagy inkább csúnya napon kollégája ővele közli a rossz hírt. A minta férj, a legszeretőbb apa, a legkedveltebb orvos ekkor ördögi tervet eszel ki: szépen magára haragítja a szeretteit, a gyerekeit, a feleségét (Eszenyi Enikő), az anyját, hogy majd ne okozzon fájdalmat nekik, amikor el kell veszíteniük. Ám amikor már mindenkit lebontott maga körül, és egy emberként azt gondolják róla, hogy egy ocsmány, önző, kibírhatatlan alak még mindig él, holott az emberi, orvosi számítás szerint már rég a temetőben kéne lennie.

„Szeretném, ha ez a film igazi MOZI lenne, nem vígjáték, nem tragédia, nem blockbuster, hanem egy emberi történet, kicsit lelkizős, amin sokat lehet nevetni, amelyben magára ismerhet a néző, és felteheti magának a kérdést, hogy a főszereplőhöz hasonlóan cselekedne-e. Ezt nevezem én MOZInak, dramedynek.” - nyilatkozta a filmről Kern András.

Gondolj rám

Rendező: Kern András
Író: Vámos Miklós
Zene: Presser Gábor
Szereplők: Kern András, Eszenyi Enikő, Majsai-Nyilas Tünde, Szilasi Blanka, Rajhona Ádám, Puskás Tamás, Börcsök Enikő, Liptai Claudia, Törőcsik Franciska, Fesztbaum Béla, Elek Ferenc, Bereczki Zoltán

Bemutató ideje: január 21.
Korhatár: 16

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés