Hirdetés

Amikor még a rock dübörgött a Debreceni Egyetemen

civishir.hu

2017.04.04. 08:23

Amikor még a rock dübörgött a Debreceni Egyetemen

Ki emlékszik a Calandrára?

Hirdetés

A Debreceni Egyetem zenei és klubélete jelenik meg a Határsáv című dokumentumregényben. A kötet szerzője Perjéssy-Horváth Barnabás, aki magyar-történelem szakon tanult 1987 és 1992 között, és a Calandra zenekar dobosa volt.  

A rengeteg fotóval illusztrált dokumentumregény a Calandra egyetemi progresszív rockzenekarnak a történetét mutatja be megalakulásától felbomlásáig. A könyv fő témája egy csoport önkeresése, önkifejezése, önmegvalósításának története a rendszerváltozás idején. A Calandra – sok más amatőr együtteshez hasonlóan – egy hihetetlenül kemény versenyben sajátos rétegzenéjével ért el valamit a szórakoztatóipar perifériáján egy nehéz gazdasági helyzetű, átalakuló világban.

Időutazás ez a dokumentumregény sok-sok régi emlék megidézésével; lapjain megelevenedik a 80-as évek végének debreceni egyetemi, zenei és klubélete. A könyvben feltűnik a korszak több helyi zenekara is: a Tankcsapda, a PG Csoport,a Teherán Juice, az Android, az August Förster Reservation, az Ölveti Blues Band és mások.  

- váradi -

A Határsáv című könyv bemutatója április 5-én, szerdán 16.30-kor kezdődik a Nagyerdei Víztoronyban. 

A rendezvényt megnyitja:
BARTHA ELEK oktatási rektorhelyettes
A kötetet bemutatja:
VÁRADI FERENC műsorvezető (FM90 Campus Rádió), volt KLTE-hallgató
Közreműködik:
JÁMBOR JÓZSEF rendező-színész, volt KLTE-hallgató

rockzene

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés