Ezért lépett le Gundel Takács Gábor

origo.hu

2017.02.17. 12:43

Ezért lépett le Gundel Takács Gábor
Fotó: MTI

Már nem erőltették, hogy maradjon.

Hirdetés

A népszerű tévés az Origónak beszélt arról, miért is mondott fel nemrég a közmédiánál. A Maradj talpon! című vetélkedő műsorvezetője teljesen váratlanul hozta meg ezt a döntést, és az interjúban részletesen beszámolt az okokról.

„Bár a felmondásom egy hosszabb folyamat eredménye, a döntést elég gyorsan hoztam meg, mert úgy alakultak a dolgok, hogy ezt kikényszerítették.” – mondta, hozzátéve, hogy döntésébe egyedül a feleségét avatta be, aki megértette elhatározását.

Arra a kérdésre, hogy mi volt az a momentum, amiért felmondott, Gundel Takács a következőket válaszolta:

Egyetlen konkrét dolgot nem tudnék megnevezni. Az utóbbi időben szakmai kérdésekben, illetve az MTVA által ezekkel a kérdésekkel kapcsolatban használt kommunikációs megoldásokban akadtak olyan döntések, amelyekkel már nem tudtam egyetérteni. Bennem folyamatosan az vetődött fel, hogy a nevemet, az arcomat, a hitelességemet, amiben 33 év munkám van, adhatom-e ezekhez a döntésekhez. Eljött az a pillanat, amikor egyértelművé vált, hogy tovább nem.

A Maradj talpon! tényleg az én nevemhez volt köthető. Ott én voltam a kirakatban. De úgy születtek meg bizonyos döntések, hogy engem nem kérdeztek meg, a sajtóból értesültem ezekről. Aki ezeket a döntéseket meghozza, nem ismert a nézők, az újságolvasók előtt. De tovább kell mennem. Az elmúlt két évben több olyan döntés is született az MTVA-ban, amit szakmaiatlannak tartottam.

Gundel Takács hangsúlyozta az interjúban azt is, hogy döntését közölte a főnökeivel, akik ezen csodálkoztak, de nem érezte, hogy igazán meg akarnák oldani a helyzetet, sőt szerinte azt gondolják:

nekik is jobb egy olyan pali nélkül, akinek véleménye van.  

közmédiamtva

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés