Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Újabb sportuszoda épül Debrecenben, az önkormányzat is beszáll!

| 2012. 09. 12. | 16:36:10
A debrecenieknek nem kell ingyen Bajnokok Ligája, meg akarnak érte harcolni.
Újabb sportuszoda épül Debrecenben, az önkormányzat is beszáll!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ha grandiózusnak minősítjük a debreceni vízilabdázók terveit, akkor finoman fogalmazunk. Dobogós élvonalbeli felnőtt csapat, stabil OB I/B-s második csapat, izmos utánpótlás és új uszoda – ezek a célkitűzések!

Micsoda igazolások!

A jövő építése kezdődött azzal, hogy alaposan megerősítették a gárdát a klub vezetői, akik nem kevesebb, mint hét játékost igazoltak! Boris Letica a horvát (Mladost Zagreb), Milos Korolija pedig a szerb (Partizan Beograd) sztárcsapattól igazolt a cívisvárosba, s küzd majd azért, hogy Gyöngyösi András edző kívánalmainak megfelelően dobogón végezzen a csapat az OB I-ben. További erősítés a gólkirály Weszelovszky László és Süveges Máté (mindketten Szolnokról érkeztek), továbbá a Franciaországból hazatérő Kállay Márk, csakúgy, mint a régi-új arc, Vindisch Ferenc. A Vasasból két fiatal csábítottak el a debreceniek, Besenyei Richárdot és Somlai Tamást, továbbá jön a junior EB-ről hazatérő Palotás Gergely. Mellettük az új idényben bizonyíthat négy saját nevelésű játékos, Macsi patrik, Smitula Gergő, Zubora Patrik és Szabó Ákos.

Utóbbiakat a könnyebb meccseken veti majd be Gyöngyösi mester, nekik elsősorban az OB I/B-s csapat szekerét kell húzniuk, de nem csak a második vonalban, hanem az OB II-ben is érdekelt lesz a DVSE, sőt, még a női OB I/B-ben is lesz debreceni érdekeltség!

Nem kellett a BL!

Zubora Sándor, a klub elnöke a szezonnyitó sajtótájékoztatón elárulta, 24 óra alatt hozták meg azt a döntést, hogy a Vasas visszalépése miatt megüresedett Bajnokok Ligája-helyre nem tartanak igényt. Inkább a csapatépítésre fordítják azt a pénzt, amivel a BL-szerepléssel járt volna, így gondolták ésszerűnek, fejtette ki az elnök. Gyöngyösi András megerősítette, hogy saját jogon akarják kivívni a Bajnokok Ligáját, amihez ez a keret véleménye szerint abszolút alkalmas. Minden fronton a legjobb négy közé jutás a cél, a bajnokságban a vezetőedző dobogós helyre várja a fiait.

Elhangzott továbbá, hogy napról napra bővül a vízilabdázó gyerekek létszáma, a toborzást pedig folytatják, a Varga Tamás pólósuliba várnak minden sportolni vágyó fiatal, még akár olyat is, aki nem tud úszni. „Majd mi megtanítjuk!” – jegyezte meg Gyöngyösi.

Uszoda épül!

Papp László alpolgármester az uszodabővítés részleteibe avatta be az újságírókat. Miután a meglévő vízfelület nem tudja kielégíteni a versenysport, de még a lakossági igényeket sem, komoly feszültség alakult ki a felek között. Szükségessé vált tehát egy újabb medence építése, az összefogás már megszületett, a pólósok az egyetemmel és a várossal karöltve egy újabb uszodát építenek a meglévő mellé.  Ez kisebb lesz, mint a világversenyeknek otthont adó létesítmény, és a tervek szerint nyáron szabadtéri medenceként üzemel, télen pedig fedett uszodaként. Papp László két évet ad a megvalósításnak, mégpedig a következő TAO-ciklusra alapozva. A város idén a jégpálya bővítéséhez adta a 150 millió forintos önerőt, ha az elkészül, következik az uszoda, mondta határozottan az alpolgármester.

Ingyenes szupertorna!

Vízilabda-rajongók, figyelem! A hét végén nagyszabású tornának lesz a házigazdája a debreceni gárda, mely a két évvel ezelőtti BL-győztes Partizan Belgrádot, továbbá az Eger, a Vasas, a Szolnok és a Ferencváros csapatait látja vendégül. A háromnapos tornára a belépés ingyenes!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Újabb szakaszt tettek kíméletessé az autóink számára a Kishegyesin
Újabb szakaszt tettek kíméletessé az autóink számára a Kishegyesin
Megújult bő 400 méteren a forgalmas debreceni út.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
A kormány felszólítja az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz
Ha ez nem történik meg, a kormány keményen beavatkozik - mondta Nagy Márton.
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Négy debreceni helyszínen van szükség munkavégzésre az 1-es villamos vonalán.
Épülethomlokzat-felújítás a Hatvan utcán
A Debreceni Vízmű Zrt. pályázata.
Nem vagy a helyeden a munkában? Fordulj az álmaid felé!
A Debreceni Szakképzési Centrum bemutatja: Állásbörze és felnőttképzési expó. Április 26-án találj munkát vagy képzést a Fórumban!
Küszöbön a debreceni lakásprogram elfogadása
Jövőre már lehetnek olyan fiatalok, akiknek az albérletét mások (is) fizetik.
Komádi továbbra is várja a befektetőket, a munkahelyteremtőket
Egy minden igényt kielégítő közösségi térrel is gyarapszik a kisváros.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
Ép testben ép lélek! szlogennel nyitja meg a 2024-es szezont a Zsuzsi Erdei Vasút, ami május 1-jén indítja menetrend szerinti járatait.
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.