Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nem sikerült a debreceni bravúr

| 2013. 02. 07. | 00:00:25
Ötgólos összesítéssel a szerb sztárcsapat menetelt az Európa Kupa fináléjába.
Nem sikerült a debreceni bravúr
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A második legnagyobb vízilabda nemzetközi kupasorozat elődöntőjének visszavágóján a legnagyobb meglepetést a debreceni kispad okozta, ahonnan hiányzott az eddigi edző, Gyöngyösi András. A klub egyelőre hivatalos tájékoztatást nem adott az ügyben, ám értesüléseink szerint a vezetőedzőt menesztették. Ami biztos: szerdán Michele Garalti Giorgetti ült a kispadon.

Vindisch Ferenc gyors ráúszása révén elsőként a Debrecen vízilabdacsapata rohamozhatott. A felek alaposan egymásnak estek, amely küzdelemből a házigazda jött ki jobban, a vezető találatot ugyanis a hajdúságiak szerezték meg a harmadik perc derekán – az olimpiai ezüstérmes Alex Giorgetti vette be Zdravko Radic kapuját. Nem sokkal később érkezett a szerb sztárcsapat válasza, Buric egalizált, ám a cívisvárosiak kétszeres olimpiai bajnok csapatkapitányának óriási góljával ismét a Debrecen volt lépéselőnyben. Sőt, Varga Tamás a játékrész végén lemásolva első találatát, kettőre növelte a piros-fehérek fórját, míg az Európa-bajnok Braniszlav Mitrovics bravúrt-bravúrra halmozott a kapujában.

A 3-1-es hazai vezetést hozó kezdést ugyancsak harcos második nyolc perc követte. Villámgyors rohamba kezdett a vendég együttes, olyannyira, hogy szűk két minutumon belül felzárkózott, kiegyenlített, majd megfordította az állást a Radnicki Kragujevac – Slavko Gak, Damir Buric valamint Filip Filipovic góljaival immáron 3-4-es szerb vezetést mutatott az eredményjelző. Eközben a Debrecen világklasszisa, Varga Tamás ott folytatta, ahol az első etapban abbahagyta, csapata negyedik, önmaga harmadik találatával ismét döntetlent mutatott a nagy tábla. Az egyenlítést nem hagyta ennyiben a világ egyik legjobb együtteseként számontartott Radnicki, Slavko Gak igencsak elkapta a fonalat, így az ő duplájával 4-6-os vendég vezetésnél vonulhattak félidőre a csapatok.

A nagyszünet után a gólzápor nem csillapodott, ám a második felvonással ellentétben a harmadik negyedben a felek egyformán háromszor voltak eredményesek. Hazai oldalról Misics, Halek Márton és Kállay Márk zörgette meg a szerb alakulat hálóját, a vendége részéről pedig Buric kétszer, Filip Filipovic pedig egyszer villant.

Míg az első három negyedben először a Debrecen vezethetett támadást, addig az utolsó játékrészben a Kragujevacnál volt ez az előny. A házigazda együttes mindvégig csapatként, együtt, egymásért harcolt, ami azt eredményezte, hogy Alex Giorgetti góljának köszönhetően egy találat volt a két gárda között a különbség. A felnőtt és junior válogatott játékosokkal teletűzdelt ellenfél azonban újabb két góljával ismét elhúzott a Radnicki Kragujevac. A folytatásban hiába szerezte meg harmadik gólját Giorgetti, Misics pedig a másodikat, Cupic beállította a 10-12-es végeredményt. A szerb ellenfél ötgólos összesítéssel meg sem állt az Európa Kupa döntőjéig, ahol olasz gárda vár rájuk.

Európa Kupa elődöntő, 2. mérkőzés
DEBRECEN – RADNICKI KRAGUJEVAC 10-12 (3-1, 1-5, 3-3, 3-3)
Debreceni Sportuszoda, 1000 néző. Vezette: Mr. Margeta (SLO), Mr. Koganov (AZE).
DEBRECEN: Mitrovics – Vindisch F., Alex Giorgetti 3, Varga T. 3, Misics 2, Süveges M., Letica. Csere: Kállay M. 1, Halek M 1. Megbízott edző: Michele Garalti.
RADNICKI KRAGUJEVAC: Zdravko Radic – Damir Buric 4, Slavko Gak 3, Aleksandar Ciric, Boris Zlokovic, Filip Filipovic 2, Vanja Udovicic 1. Csere: Boris Popovic, Dusan Markovic, Dorde Basic, Vojislav Cupic 1, Dorde Filipovic 1. Edző: Dejan Udovicic.
Gól – büntetőből: 0/0, ill. 0/0.
Gól – emberelőnyből: 13/7, ill. 11/4.
Kipontozódott: Süveges Máté, ill. Aleksandar Ciric.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Kósa Lajos tuskónak nevezte Magyar Pétert
Kósa Lajos tuskónak nevezte Magyar Pétert
A debreceni politikus szerint anyák napján nem illik politikai nagyrendezvényt tartani.
Hirdetés
Hirdetés
Felborult egy autó a szováti úton
Felborult egy autó a szováti úton
A debreceni tűzoltókat riasztották.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
A családok fogyasztását jelentősen befolyásolja az üzemanyagár
Literenként 76 forinttal drágább a gázolaj most, mint tavaly.
Református bölcsőde épül Józsán – letették az alapkövet
A beruházás várhatóan 2025 júniusára fejeződik be.
Varga Mihály: nem az adók miatt drága az üzemanyag
Táblázatot tett közzé a pénzügyminiszter.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
Ép testben ép lélek! szlogennel nyitja meg a 2024-es szezont a Zsuzsi Erdei Vasút, ami május 1-jén indítja menetrend szerinti járatait.
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.