Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Jaj, szegény Eger!

| 2013. 01. 16. | 23:37:12
Hengerelt a Debrecen.
Jaj, szegény Eger!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Míg a betegségéből napokban felépülő kétszeres olimpiai bajnok Varga Tamásra nem számíthatott Gyöngyösi András, a Debrecen vízilabdacsapatának vezetőedzője, addig a szombati, Vasas elleni meccsen bemutatkozó két reménység után újabb két saját nevelésű tehetség foglalt helyet a kispadon és mutatkozhatott be, ezúttal Smitula Gergő és Fekete Dávid személyében. Hiányzó csapatkapitánya ellenére magabiztos és nagyszerű győzelmet aratott a Gyöngyösi-legénység a „kis Egerrel” szemben!

A Vodafone Férfi Vízilabda OB I alapszakaszának tizenharmadik, hétközi fordulóbeli összecsapásán Vindisch Ferenc gyors ráúszásának köszönhetően elsőként a házigazda cívisvárosiak rohamozhattak, azonban Alex Giorgetti lövését ekkor még megállította a kapufa. A vezetést jelentő találatot Vindisch szerezte, ugyancsak akcióból. A folytatásban már az olimpiai ezüstérmes Giorgetti sem hibázott, aki a hátralévő percekben háromszor is mattolta Laboncz-kapust, kétszer akcióból, egyszer pedig büntetőből volt eredményes. Az utolsó minutumban Boris Letica is feliratkozott a góllövők közé, ő szintén akcióból zörgette meg az egriek hálóját.

Az első nyolc percben tehát igazi gólzápor volt, ami a második negyedre majdnem teljesen el is állt, Giorgetti első percben értékesített büntetője után bár mindkét fél előtt adódott lehetőség a gólszerzésre bőven, a kapuk érintetlenek maradtak. Mikor már mindenki elkönyvelte magában, hogy ebben az etapban egyetlen találat született, Giorgetti keretbe foglalta a negyedet, nyolc másodperccel a játékrész vége előtt centerből megszerezte önmaga ötödik, csapata hetedik találatát.

A harmadik negyedben az olasz világbajnok klasszis ott folytatta, ahol a félidőt megelőzően abbahagyta, akcióból szerzett újabb góljával már 8-0-ra vezetett a hajdúsági együttes. Nagyszerűen játszott a házigazda Debrecen, mind védekezésben, mind támadásban kifogástalanul pólóztak Gyöngyösi András tanítványai – míg sorra születtek a piros-fehér találatok, addig az Európa-bajnok portás, Mitrovics kapuja érintetlen maradt. A vendéglátó fölény a folytatásban csak tovább nőtt, Letica ötméteresével és Misics centergóljával 10-0-t mutatott az eredményjelző, amikor véget ért az utolsó előtti felvonás.

Az utolsó játékrészben mindkét szakvezető kapuscserére szánta el magát, a mérkőzést százszázalékos mutatóval záró Mitrovicsot Nébald Olivér váltotta, de a vendég egriek is csatasorba állították második számú kapusukat. Ekkor a tabella utolsó előtti helyét elfoglaló hevesiek zárkózásba kezdtek, Sántavy, Jakab, Keresztes, Molnár egy-egy góljával és Zalánki duplájával csökkentették a különbséget. A hazaiak azonban nem hagyták ezt szó nélkül, Letica megszerezte harmadik gólját, az ifjú Palotás pedig beállította a 13-6-os debreceni sikert hozó végeredményt! A cívisvárosiak örömét tovább fokozza az, hogy két, újabb 16 esztendős saját nevelésű tehetség mutatkozott be az élvonalban, debreceni színekben, Smitula Gergő és Fekete Dávid.

Vodafone Férfi Vízilabda OB I., 13. forduló
DEBRECEN – EKF-EgerFood-Imola 13-6 (5-0, 2-0, 3-0, 3-6)
Debreceni Sportuszoda, 800 néző. Vezette: Marjay Zs., Rév Á.
DEBRECEN:  Mitrovics - Kállay M., Giorgetti 6, Vindisch F. 1, Misics 2, Süveges M., Letica 3. Csere: Halek M., Korolija, Smitula G., Somlai T., Palotás G. 1, Fekete D. Edző: Gyöngyösi András.
EGER: Laboncz J. - Bánhidy A., Takács J., Jakab D. 1, Molnár A. 1, Petrovai M., Keresztes F. Csere: Sántavy M. 1, Farkas P., Zalánki G. 2, Keresztes I. 1, Milovich A., Szöllősi K. Edző: Tóth Péter.
Gól – emberelőnyből: 4/0, ill. 10/3.
Gól – büntetőből: 3/3, ill. 0/0.
Kipontozódott: - , ill. Farkas Péter.

Oláh Andrea

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Kósa Lajos tuskónak nevezte Magyar Pétert
Kósa Lajos tuskónak nevezte Magyar Pétert
A debreceni politikus szerint anyák napján nem illik politikai nagyrendezvényt tartani.
Hirdetés
Hirdetés
Felborult egy autó a szováti úton
Felborult egy autó a szováti úton
A debreceni tűzoltókat riasztották.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
A családok fogyasztását jelentősen befolyásolja az üzemanyagár
Literenként 76 forinttal drágább a gázolaj most, mint tavaly.
Református bölcsőde épül Józsán – letették az alapkövet
A beruházás várhatóan 2025 júniusára fejeződik be.
Varga Mihály: nem az adók miatt drága az üzemanyag
Táblázatot tett közzé a pénzügyminiszter.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
Ép testben ép lélek! szlogennel nyitja meg a 2024-es szezont a Zsuzsi Erdei Vasút, ami május 1-jén indítja menetrend szerinti járatait.
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.