Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ha idegenben ment, itthon kötelező!

| 2011. 03. 18. | 17:24:21
Debrecen – Egy újabb komoly lépést szeretnének megtenni a debreceni pólósok afelé, hogy a rájátszást a legjobb nyolc között kezdhessék. A másik újoncot kell elverni hazai pályán.
Ha idegenben ment, itthon kötelező!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szombaton az élvonalbeli férfi vízilabda-bajnokság, a Vodafone OB I alapszakaszának 23. fordulójában a másik újonc, az ASI DE gárdája érkezik a cívisvárosba. Gyöngyösi András tanítványai az angyalföldieket évvégén egy rendkívül szoros találkozón 8-9-re győzték le a fővárosban. A hajdúságiak ezúttal is diadalmaskodni szeretnének, és egy újabb nagy lépéssel közelebb kerülni a kitűzött célhoz, hogy a rájátszást a legjobb nyolc alakulat között kezdhessék meg. Ehhez pedig nagy szükségük van a szurkolók biztatására.

A szabályok szerint decemberben akár 5–0-val is hazatérhetett volna a gárda, mivel kezdéskor még nem volt orvos a mérkőzésen, így automatikusan a Debrecen-Fujitsu javára írták volna a három pontot. Gyöngyösi azonban úgy döntött, hogy a vízben, ne pedig a parton dőljön el a meccs, így végül lejátszották azt, és a hajdúságiak megszerezték második győzelmüket.

Szombaton 18 órától ismét Ifj. Kenéz György csapata ellen szállnak medencébe a hajdúságiak, ezúttal hazai pályán. A bajnokság 12. helyén álló ellenfelük eddig összesen 7 pontot szerzett, mégsem számíthatnak könnyű összecsapásra a debreceni pólósok.

Mesterszemmel

– A hátralevő mérkőzéseken nagyon fontos, hogy minél többen jöjjenek ki az szodába és szurkoljanak nekünk, hiszen a jövőnk múlik rajta! Bár most nem Eger vagy Vasas szintű csapatok jönnek hozzánk, de ezeket az összecsapásokat mindenképpen meg kell nyerni ahhoz, hogy a jövőben is olyan együtteseket láthassunk itt a rájátszásban, mint a Fradi, valamint Szolnok, és ne az alsóházban vergődjünk. Gőzerővel dolgozunk, mentálisan próbálom felkészíteni az együttesemet, és bízom benne, hogy az angyalföldiek ellen jobban kezdünk, mert ellenkező esetben már az első negyedben elveszíthetjük a találkozót. Az ASI jobb csapat, mint a lilák, de a legyőzésük nélkül esélytelenek vagyunk az utolsó két meccsre, azzal pedig elronthatjuk az egész szezont. Egyedül Szöllősi Krisztián bajlódik megfázással, szerencsére a többiek egészségesek, és remélem, hogy ez a következő három hétben így is marad – tudtuk meg Gyöngyösi Andrástól, hogy mi lehet a siker kulcsa.

Így látják a játékosok

Gheorghe Dunca: – Természetesen nyerni szeretnénk az ASI ellen, és fogunk is! Véleményem szerint meg lehet őket csípni, csak nagyon oda kell figyelni, hogy nehogy ugyanaz történjen, mint a múlthéten, mert az angyalföldiek sokkal jobbak az újpestieknél.

Decker Attila: – Az Újpest ellen magabiztosan nyertünk, igazából teljesítettük azt a célt, amit kitűztünk magunk elé. A következő feladat, hogy az ASI-t ugyanilyen biztosan legyőzzük, utána jöhet a legnagyobb cél az OSC, és így araszolgatunk előre. Az esélyünk mindenféleképpen megvan, főleg hazai pályán ilyen csodálatos közönség előtt. Azon vagyunk, hogy ne úgy játszunk, mint legutóbb az első negyedben, hanem a másik három játékrészben. Ha ezeket a célkitűzéseket maradéktalanul teljesítjük, akkor bejutunk a bajnokság legjobb nyolc csapata közé, az pedig óriási siker lenne, hiszen egy éve van itt vízilabda, és bizony nagydolog ez egy ilyen fél amatőr gárdának.

Halek Márton: – Hétvégén mindenképpen nyerni szeretnénk, magabiztosan és fölényesen! Készülünk rájuk. És hogy lesz-e ismét Halek dupla az ASI ellen? – Remélhetőleg lesz. Próbálom ráhangolni magamat a meccsre és odatenni a legjobb formámat!
.
Oláh Andrea (dvse.hu)
 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Saját fiát szúrta hasba az alkoholista apa
Saját fiát szúrta hasba az alkoholista apa
Súlyosabb ítélet várhat rá Debrecenben.
Hirdetés
Hirdetés
A fóliasátrakban már érik a magyar szamóca
A fóliasátrakban már érik a magyar szamóca
Május elején a szabadföldi ültetvényeken is megkezdődhet a szüret.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Indul a Kuponözön a SPAR üzleteiben
Vásárolj legalább 5000 forintért április 25-től a SPAR és INTERSPAR üzletekben, és a kasszánál 300 forintos kedvezménykupont kapsz, amelyet a következő heti vásárlásaid alkalmával válthatsz be!
A kormány felszólítja az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz
Ha ez nem történik meg, a kormány keményen beavatkozik - mondta Nagy Márton.
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Négy debreceni helyszínen van szükség munkavégzésre az 1-es villamos vonalán.
Épülethomlokzat-felújítás a Hatvan utcán
A Debreceni Vízmű Zrt. pályázata.
Nem vagy a helyeden a munkában? Fordulj az álmaid felé!
A Debreceni Szakképzési Centrum bemutatja: Állásbörze és felnőttképzési expó. Április 26-án találj munkát vagy képzést a Fórumban!
Küszöbön a debreceni lakásprogram elfogadása
Jövőre már lehetnek olyan fiatalok, akiknek az albérletét mások (is) fizetik.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
Ép testben ép lélek! szlogennel nyitja meg a 2024-es szezont a Zsuzsi Erdei Vasút, ami május 1-jén indítja menetrend szerinti járatait.
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.