Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Gyöngyösi: Bármi lesz, sikernek veszik

| 2011. 04. 09. | 16:09:32
Debrecen – Az pontvadászat legfontosabb mérkőzése következik a Debrecen-Fujitsu számára, akik a BVSC-Zugló együttesét fogadják szombaton 18 órától a Sportuszodában.
Gyöngyösi: Bármi lesz, sikernek veszik
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az alapszakasz alsóházi döntőjének is beillő találkozón amelyik gárda nyer, az kezdheti meg a rájátszást a bajnokság legjobb nyolc csapata között, a vesztes pedig az alsóházban folytatja a küzdelmeket. Deckerék hét végi ellenfele jelenleg a 8. helyen tanyázik, míg a hajdúságiak az OSC után a tizediken, az orvosegyetemistáknak matematikailag ugyan van esélye a 8 közé jutáshoz, gyakorlatilag az olimpiai bajnokokkal felálló Vasassal mérkőznek meg. Gyöngyösi András tanítványai számára a tét tehát nem kicsi, lelkiismeretesen készülnek, csütörtökön a Fradi otthonába látogattak, ahol a két alakulat kétkapus edzőmérkőzéssel hangolt a huszonötödik fordulóra.

Hosszabb a kispadjuk

– Fiatal csapat a BVSC, sok rutinos játékos alkotja, mégis úgy érzem, csak annyival jobbak tőlünk papíron, hogy hosszabb a kispadjuk, ezáltal többet tudják forgatni a játékosokat. Egy ki-ki meccsen fog eldőlni a legjobb nyolc közé jutás sorsa, olyan lesz, mint egy döntő, csak az alsóházban. Ezek a találkozók nüanszokon szoktak eldőlni, remélem, hogy a csapatom megvalósítja, amit elképzeltünk, és azt a játékot hozzák, ami már bennük van. Nyugodt és higgadt támadójáték mellett nagyon nagy gondot kell fordítani a védekezésre. Óriási lehetőség előtt állunk, de hogyha esetleg mégsem sikerülne, akkor is le a kalappal előttük, mert csodálatos szezont produkáltak. A bajnokság kezdetén mindenki azt hitte, hogy alig szerzünk pontokat, van 20 pontunk, és akár az alsó-, akár a felsőházba kerülünk, ott még tovább növelhetjük – mondta bizakodva Gyöngyösi András, a cívisvárosiak vezetőedzője.

Szoros lesz!

– Mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy a legjobb formánkat nyújtsuk és győzelmünkkel bejussunk a nyolc közé, meghálálva ezzel a közönségünk lelkes támogatását. Ehhez elengedhetetlen lesz a fegyelmezettség, hiszen ha nem tudunk kellőképpen koncentrálni mind a négy negyedben, akkor elveszett a meccs. Oda kell tehát figyelni az első perctől az utolsóig, emellett ügyelni kell a védekezésre, be kell lőni az emberhátrányokat és higgadtan értékesíteni az ötmétereseket. Szoros, négynegyedes összecsapásra számítok, hiszen mindkét együttes a 8 közé pályázik, de bízom benne, hogy mi kerülünk ki győztesen – vélekedett a BVSC-ben nevelkedett Simon Adrián.

Telt házra számítanak ezúttal is

A debreceni pólósok rendre zsúfolt lelátók előtt játszanak, reményeik szerint nem lesz ez másképp most sem, és telt ház előtt valósíthatják meg célkitűzésüket.

Decker Attila: – Sok barátom van a fővárosi gárdából, akikkel mai napig jó viszonyt ápolunk – ott nevelkedtem és nagyon szerettem ott játszani – de a vízben nincs barátság; az a célunk, hogy nyerjünk. A BVSC rutinosabb csapat és talán jobb erőkből áll, de abszolút győzelmet várok a csapattól hazai pályán, hiszen ez az egy meccs dönt a felsőház sorsáról – mindenkinek tehát ki kell hoznia magából a maximumot, vagy akár annál is többet. Itt vagyunk a szezon elején kitűzött célunk kapujában, nekünk kell belépnünk rajta, sikerülnie kell!

Halek Márton: – A BVSC-ben nevelkedtem és játszottam 10 évig. Az első meccsen, a Szőnyi úton sajnos kikaptunk, de nagyon két fontos emberünket vesztettük el azon a találkozón. Most remélhetőleg másképpen fog alakulni a meccs képe, meg szeretnénk mutatni a debreceni közönségnek és a vízilabda életnek, hogy újonc csapatként van keresnivalónk a legjobb nyolcban.


 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Kósa Lajos tuskónak nevezte Magyar Pétert
Kósa Lajos tuskónak nevezte Magyar Pétert
A debreceni politikus szerint anyák napján nem illik politikai nagyrendezvényt tartani.
Hirdetés
Hirdetés
Felborult egy autó a szováti úton
Felborult egy autó a szováti úton
A debreceni tűzoltókat riasztották.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
A családok fogyasztását jelentősen befolyásolja az üzemanyagár
Literenként 76 forinttal drágább a gázolaj most, mint tavaly.
Református bölcsőde épül Józsán – letették az alapkövet
A beruházás várhatóan 2025 júniusára fejeződik be.
Varga Mihály: nem az adók miatt drága az üzemanyag
Táblázatot tett közzé a pénzügyminiszter.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
Ép testben ép lélek! szlogennel nyitja meg a 2024-es szezont a Zsuzsi Erdei Vasút, ami május 1-jén indítja menetrend szerinti járatait.
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.