Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Bevette Moszkvát a Debrecen!

| 2012. 11. 24. | 19:15:04
Ha eddig nem ismerték a hajdúsági főváros nevét a kontinens vízilabdatérképén, immár biztosan nagyon sokan megjegyzik.
Bevette Moszkvát a Debrecen!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Gyöngyösi András tanítványai magabiztos győzelmet aratva, kettős sikerrel, összesítésben hét góllal jutott túl az Európa Kupa legjobb négy együttese közé oroszországi ellenfelén, a Dinamo Moszkván.

A Debrecen vízilabdacsapata a kora reggeltől késő estig tartó utazást követően bár szerencsésen megérkezett Oroszország fővárosába, nem volt teljesen akadálymentes a folytatás és a kétnapos moszkvai tartózkodás. A hosszú és kimerítő utazás, a háromórás eltolódás és az étkezés sem könnyítette meg a hajdúságiak helyzetét, arról nem is beszélve, hogy a szállodai szobák ágyainak méretét nem a piros-fehér pólósokról mintázták. Gyöngyösi András legénysége ennek ellenére rendkívül elszántan érkezett szombat este, a helyi idő szerint 19.45-kor kezdődő Dinamo Moszkva-Debrecen DVSE Európa Kupabeli második felvonására. Ugyan a második legnagyobb nemzetközi kupasorozat visszavágóján négygólos előny birtokában várhatták a találkozót, úgy tekintettek arra, mintha 0-0-ról kezdődött volna.

Míg a Debreceni Sportuszodát rendre 800-1200 néző tölti meg mérkőzésről-mérkőzésre, addig a nyolcezer fő befogadására képes, 1980-as moszkvai olimpiára épített uszoda lelátóján 300 néző foglalt csak helyet, soraiban az elmúlt két idényben a hajdúsági fővárosban pólózó Pavel Apanaszenkoval. Az orosz pólós a meccs előtt elmondta, a komplett kerettel felálló debreceniek sikerében bízik. Sőt, közel 30, Moszkvában élő és dolgozó magyar szimpatizáns is feltűnt a páholyban családostól, akik A visszavágót a piros-fehér vendégek kezdhették, ám nem sikerült gólra váltaniuk a találkozó első támadását, fél perccel később a házigazdáknak azonban igen, Malkov volt eredményes. Mégsem örülhetett sokáig az orosz publikum, Weszelovszky ugyanis akciógóljával kiegyenlített, néhány perccel később Giorgetti pedig átvette az előnyt a hajdúságiaknak.Ahogy az első játékrészt befejezte Alex Giorgetti, úgy kezdte a második negyedet: góllal. A duplázó olimpiai ezüstérmeshez csatlakozott a gólgyártásban a Debrecen kétszeres olimpiai bajnok csapatkapitánya, Varga Tamás is, aki egymás után két alkalommal is bevette a moszkvaiak kapuját – utóbbi alkalommal büntetőből. Gyöngyösi András tanítványai nagyszerűen játszottak, ezúttal a védekezés is kiváló volt, és a lehetőségeiket is biztató arányban használták ki.

A második félidő Varga Tamás távolról megeresztett, szépségdíjas góljával vette kezdetét. Ekkor némileg magára talált az orosz csapat, Ushakov duplájával próbáltak zárkózni, ám a kezdeti lelkesedés igen hamar alább maradt. Nem úgy, mint a Debrecennek, egy perccel a negyed vége előtt Giorgetti blokkolta távoli csavargóljával a kék-fehérek hálóőrét, háromgólosra növelve az előnyt. Eközben a DVSE Európa-bajnok cerberusa fantasztikusan védett, ha kellett, akár fejjel is. Az utolsó etapban a hajdúsági nyomás ott folytatódott, ahol az előzőekben abbamaradt, brillírozott a gárda – a negyedik találatát szerző Giorgetti révén immár öttel ment a Debrecen. A házigazda oroszok már hiába kapaszkodtak és próbáltak meg lövéseket eszközölni, ezeket mindössze egyetlen alkalommal sikerült gólra váltani. Gyöngyösi András legénysége tehát második mérkőzését is megnyerte a Moszkvával szemben, így hétgólos összesítéssel menetelt tovább a második legnagyobb kupasorozat legjobb négy alakulata közé!

Európa Kupa negyeddöntő, második mérkőzés:
Dinamo Moszkva – Debrecen DVSE 5-8 (1-2, 0-3, 2-2, 2-1)
Moszkva, néző. Vezette: Mr. Taylan, Mr.Levin.
Dinamo Moszkva: Rastorguev – Katkov, Ushakov 2, Fakathutdinov, Gubrev 1, Malkov 1, Garbuzov 1. Csere: Yablonovskij, Antipov, Krasnov, Novoksenov, Koptsev.
Edző: Ivanov Maxim.
Debrecen DVSE: Mitrovics - Korolija, Giorgetti 4, Varga T. 3, Süveges M., Letica, Weszelovszky 1. Csere: Halek M., Kállay M., Vindisch F., Komlósi P., Misics.
Edző: Gyöngyösi András.
Gól – emberelőnyből: 10/?, ill. 12/?.
Gól – büntetőből: 0/0, ill. 1/1.

Gyöngyösi András: Nagyon nagy mérkőzést játszottunk! Úgy érzem, hogy védekezésben kezdi azt mutatni a csapat, amit szeretnék. Le a kalappal, nagyon boldog vagyok, nagyon boldogok vagyunk! Debrecen első alkalommal indult el és jutott nemzetközi kupában a legjobb négy közé. Köszönettel tartozok a városnak, a vezetőségnek és természetesen a játékosaimnak – büszkék vagyunk, hogy a cívisvárosnak és az országnak egyaránt egyre nagyobb hírnevet szerzünk, nemzetközileg is!      Ezzel nem elégszünk meg, dolgozunk és megyünk tovább!

Oláh Andrea

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
A nagypénteket sem úsztuk meg súlyos karambol nélkül Debrecenben
A nagypénteket sem úsztuk meg súlyos karambol nélkül Debrecenben
A Füredi úton a tűzoltók végzik a mentést.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Letették a logisztikai csarnok alapkövét Ebesen
A cégcsoport érdekeltségein keresztül már Debrecenben is jelen van. Zöld és lakosságbarát.
Kiterjesztik a debreceni panelprogramot
Értékes városi ingatlanok eladásáról is döntöttek a képviselők.
Tíz újabb Mercedes váltja a korábbi Volvókat Debrecenben
A számok alapján sokkal több 6-14 éves készül használni a közösségi közlekedést, mint az ingyenesség előtt.
Ingyenes jogosítvány – egy debreceni autósiskola szemével
Az új intézkedés a közlekedési kultúrán javíthat, de nem jelent jelentős kiadáscsökkenést.
Keresztje lett Biharkeresztesnek a sok iparűzési adó
Kopogtatnak újabb beruházók a kisvárosban, az ipari területre alkalmas hely azonban elfogyott.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Szőnyeget vennének a Hotel Lyciumba
Szőnyeget vennének a Hotel Lyciumba
Az Aquaticum Debrecen Kft. pályázata.
Berettyóújfalu három iskolája is bemutatkozott a Kölcseyben
Berettyóújfalu három iskolája is bemutatkozott a Kölcseyben
A főispán és a polgármester a szakképzés jelentőségét hangsúlyozta.
 Modern SPAR szupermarket nyílt Hajdúböszörményben
Modern SPAR szupermarket nyílt Hajdúböszörményben
A több mint 100 millió forintos beruházással elkészült új SPAR szupermarket március 21-én nyitotta meg kapuit a vásárlók előtt Hajdúböszörményben. A Baltazár Dezső utca 8-16. szám alatti fejlesztés révén 20 fő foglalkoztatására teremtett lehetőséget a vállalat.
Hirdetés