Egyre közelebb kerül a világ élvonalához a debreceni lány

2013.11.07. 16:27

Világkupán került a döntő közelébe!

Hirdetés

A hosszú hétvégén sem pihenhettek a DHSE vívói. A Békessy Béla vívóteremben rendezett regionális verseny mellett a kardvívók a Vasasban szerepeltek junior válogatón, míg a párbajtőröző hölgyek a kijevi Junior világkupán ragadtak fegyvert.

Az utánpótlás párbajtőrözők ezúttal hazai pályán csaphattak össze vetélytársaikkal. Az Alföld kupán a hölgyek mezőnyében a serdülő korcsoporttól kezdődően minden korosztályt a hazaiak nyertek meg. A serdülőknél Fekete Laura, a kadetoknál Vértesi Lili míg a junioroknál Babinszki Dorottya nyakába került a legfényesebb medália. A serdülő fiúknál a szintén DHSE-s Batta Barnabás örülhetett az eredményhirdetés végén.

A kardvívók ismét a Pasaréti úton mérették meg magukat. A kadet korosztályú Urbán Ádám ismét jó vívással rukkolt elő és a legjobb 16 közé jutásért esett ki a junior mezőnyben. A hölgyeknél Horváth Fanni szintén a 16 közé kerülésért vérzett el. Leitner Dorkának a döntőbejutásért is pástra kellett lépni ezúttal, azonban elmaradt a bravúr.

A Kijevben megrendezett junior világkupán is volt oka örömre a debreceni kontingensnek. Ugyanis a Balogh, Alexandra, Fedor Tamara, Pártos Zsófia (a képen) és Sárkány Barbara alkotta kvartett mindegyik tagja könnyen továbblépett a poule-ból. Balog és Fedor egyaránt 3/3 (győzelem/vereség) mutatóval fejezte be a csoportküzdelmeket, Sárkány  neve mellett 4/2,  Pártosé mellett 4/1állt a selejtezők végén. A négy lány közül a 32 közé ezúttal Pártosnak sikerül bekerülnie, aki ukrán ellenfelén lépett túl. A legjobb 16-ért a Sárkányt legyőző fehérorosz Aplevich sem tudott Zsófinak megálljt parancsolni. Pártos a döntőbe jutásért nagy csatában maradt alul a verseny 3. helyén végző orosz Rybalovával szemben.

Egyre jobb eredményeket produkálnak a versenyzőink, – kezdte értékelését az egyesület szakmai igazgatója Serra Bendegúz - immár nemcsak a hazai pástokon érnek el dobogós eredményeket sportolóink, hanem nemzetközi szinten is nagyon közel járnak az élvonalhoz. A kard- és  párbajtőrvívók kadet-junior utánpótlása kiemelkedő a korábbi évekhez képest. Több sportolónk is küzd a válogatottságért, de ennyi válogatott-kerettagunk sem volt ezt megelőzően. A kiváló szakmai gárdának és az Európában is kiemelkedő színvonalú vívóteremnek köszönhetően reálissá vált, hogy akár már idén, de legkésőbb jövőre a vidéki egyesületek közül elsőként adjunk több fegyvernemben  is válogatott versenyzőket a nemzeti csapatokba.
 

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés