Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A fiatalok megmutatták a felnőtteknek, hogy kell csinálni!

| 2013. 11. 18. | 11:12:36
A hazai és a nemzetközi mezőnyben várgták ki a rezet a debreceniek.
A fiatalok megmutatták a felnőtteknek, hogy kell csinálni!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ezúttal a kardvívóknak jutott szusszanásnyi szünet, míg a DHSE párbajtőrözőinek és tőrvívóinak korosztályos versenyeken kellett pástra lépniük. Pártos Zsófia a pozsonyi párbajtőr junior világkupára utazott, az olimpici korosztálynak (10-14 évesek) Szolnokon volt jelenése, míg az egyesület tőrözői hazai környezetben léptek pástra a Fülöp Mihály körverseny debreceni állomásán.

A hazai pályán megrendezett Fülöp Mihály körverseny színvonalas lebonyolítását semmi sem akadályozhatta meg. A három napos versenyen erős nemzetközi mezőny gyűlt össze. Pástra léptek a magyar tőrvívók mellett a szlovák, szerb, román és japán vívók is. A legjobb debreceni, a gyermekek 56 fős mezőnyében a 24. helyen végző Lengyel Zsófia, míg a serdülőknél a 16. Kemecsei Boglárka lett.

A 187 főt számláló pozsonyi junior párbajtőr világkupa csoportkörében Pártos Zsófia 5 győzelme mellett csupán 1 vereséget szenvedett, amivel a 37. helyen kvalifikálta magát a 256-os táblára, ahonnan erőnyerőként egyből a legjobb 128 közé jutott. A 64 közé azonban már nem sikerült bekerülnie miután vereséget szenvedett az olasz Tesserintől. Pártos Zsófia a 78. helyen fejezte be a küzdelmeket.

Az utánpótlás párbajtőr vidék bajnokság mindhárom napja debreceni éremesőt hozott. A legkisebb lányoknál Kálmán Gyöngyvér magabiztos vívással, veretlenül állhatott fel a dobogó legfelső fokára.  Az egyel idősebbek között pedig az előkelő 2. helyen végzett, miután az elődöntőben egy tussal legyőzte nővérét Kálmán Csengét, aki a verseny harmadik helyéért járó bronzérmet vehette át. A szombati újonc mezőnynek szintén érmes reményekkel vághattak neki a debreceniek. Ugyan Fekete Laura az első csoportmérkőzésén még minimális különbségű 5-4-es vereséget szenvedett a békéscsabai Petri Renátától, azonban ezt követően veretlenül nyerte meg a 13 évesek versenyét. A döntőben pont azt a Petrit oktatva (15-7), akitől első mérkőzésén vereséget szenvedett, majd a szintén debreceni Vértesit Lilit is elbúcsúztatta az elődöntőben. A csapatversenyt is behúzta a debreceni négyes. Az elődöntőben a székesfehérvári alakulat szenvedett a debreceni nyomástól, majd az izgalmakban bővelkedő 45-43- ra megnyert döntőt követően boldogan haraphatott érmébe a Fekete, Kálmán Cs., Kálmán Gy., Vértesi alkotta debreceni bajnokcsapat.

Vasárnapra a lányok sikerét a debreceni legények is megirigyelték, így ők is megrázták az éremfát. A serdülő egyéniben Szulyák Mátyás és Batta Tamás Barnabás jutott el a nyolcas döntőbe, majd a Batta, Szulyák, Tokaji, Ványi alkotta kvartett nyakába akaszthattak bronzérmet a csapatküzdelmek után. A lányok sem maradtak adósak a jó eredménnyel. A szombati bajnokcsapat három tagja is indult a serdülő mezőnyben, és mindhárman a legjobb nyolc közé jutottak: Fekete Laura a 3., Vértesi Lili a 6., míg Kálmán Csenge a 7. helyen fejezte be az egyéni küzdelmeket, hogy a csapatban ismét az aranyért küzdhessen az egy nappal korábban legyőzött Békéscsabával. A döntőben azonban ezúttal jobban csípett a csabai kolbász a debreceni párosnál, így egy ezüsttel tették teljessé az éremkollekciót a lányok.

A végelszámolásnál 3 arany-, 2 ezüst-, 4-bronzérem és további négy döntős helyezésnél állt meg a debreceni éremszámláló. A lecke feladva a felnőtteknek, akik hasonló eredmények reményében lépnek pástra a hét végén megrendezendő felnőtt vidékbajnokságon.

Döntős eredmények:
Párbajtőr Utánpótlás Vidék OB:

törpici lány egyéni:
1. Kálmán Gyöngyvér

gyermek lány egyéni:
2. Kálmán Gyöngyvér
3. Kálmán Csenge

újonc lány egyéni:
1. Fekete Laura
3. Vértesi Lili

újonc lány csapat:
1. DHSE – a csapat tagjai: Fekete Laura, Kálmán Csenge, Kálmán Gyöngyvér, Vértesi Lili

serdülő lány egyéni:
3. Fekete Laura
6. Vértesi Lili
7. Kálmán Csenge

Serdülő Lány csapat:
2. DHSE -  a csapat tagjai: Fekete Laura, Kálmán Csenge, Vértesi Lili

serdülő fiú egyéni:
7. Szulyák Mátyás
8. Batta Tamás Barnabás

Serdülő fiú csapat:
3. DHSE – a csapat tagjai: Batta Barnabás, Szulyák Mátyás, Tokaji Tamás, Ványi Levente

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Fico állapota stabil, de továbbra is súlyos
Fico állapota stabil, de továbbra is súlyos
Ismét megműtötték a szlovák kormányfőt.
Gazdaság
Adóbevallás: pár nap múlva lejár a határidő
Egyre többen rendelkeznek adójuk 1+1 százalékáról.
Gyorsabb mobilinternet öt nagyvárosban – Debrecenben is
A Vodafone folyamatosan fejleszti hálózatát.
Három réteget hozna helyzetbe a Civil Fórum Debrecen
Másként képzelik el a lakásprogramot.
Orbán Viktor Debrecent hozta fel példaként
Amikor pénzről van szó és gazdaságról van szó, akkor a valóság inkább az együttműködés felé mutat - jegyezte meg a kormányfő.
Ki tartja majd rendben a debreceni uszodákat?
Keresik a megfelelő vállalkozót.
Támogatott tartalom
Parkolási rend a pünkösdi hétvégén Debrecenben
Parkolási rend a pünkösdi hétvégén Debrecenben
A DV Parking Kft. tájékoztatója.
Síncserére készül a DKV
Síncserére készül a DKV
Nyílt beszerzési eljárás.
Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?
Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?
A Kuckó Önkéntes Program különleges kezdeményezéssel hívja fel a figyelmet az 1%-os rendelkezés fontosságára.
Élőzenés est Debrecen legújabb szórakozóhelyén
Élőzenés est Debrecen legújabb szórakozóhelyén
Minden korosztály otthon érezheti magát