A fiatalok megmutatták a felnőtteknek, hogy kell csinálni!

civishir.hu

2013.11.18. 10:12

A fiatalok megmutatták a felnőtteknek, hogy kell csinálni!
Fent, balról: Kálmán Gyöngyvér, Kálmán Csenge, lent, balról: Fekete Laura, Vértesi Lili

A hazai és a nemzetközi mezőnyben várgták ki a rezet a debreceniek.

Hirdetés

Ezúttal a kardvívóknak jutott szusszanásnyi szünet, míg a DHSE párbajtőrözőinek és tőrvívóinak korosztályos versenyeken kellett pástra lépniük. Pártos Zsófia a pozsonyi párbajtőr junior világkupára utazott, az olimpici korosztálynak (10-14 évesek) Szolnokon volt jelenése, míg az egyesület tőrözői hazai környezetben léptek pástra a Fülöp Mihály körverseny debreceni állomásán.

A hazai pályán megrendezett Fülöp Mihály körverseny színvonalas lebonyolítását semmi sem akadályozhatta meg. A három napos versenyen erős nemzetközi mezőny gyűlt össze. Pástra léptek a magyar tőrvívók mellett a szlovák, szerb, román és japán vívók is. A legjobb debreceni, a gyermekek 56 fős mezőnyében a 24. helyen végző Lengyel Zsófia, míg a serdülőknél a 16. Kemecsei Boglárka lett.

A 187 főt számláló pozsonyi junior párbajtőr világkupa csoportkörében Pártos Zsófia 5 győzelme mellett csupán 1 vereséget szenvedett, amivel a 37. helyen kvalifikálta magát a 256-os táblára, ahonnan erőnyerőként egyből a legjobb 128 közé jutott. A 64 közé azonban már nem sikerült bekerülnie miután vereséget szenvedett az olasz Tesserintől. Pártos Zsófia a 78. helyen fejezte be a küzdelmeket.

Az utánpótlás párbajtőr vidék bajnokság mindhárom napja debreceni éremesőt hozott. A legkisebb lányoknál Kálmán Gyöngyvér magabiztos vívással, veretlenül állhatott fel a dobogó legfelső fokára.  Az egyel idősebbek között pedig az előkelő 2. helyen végzett, miután az elődöntőben egy tussal legyőzte nővérét Kálmán Csengét, aki a verseny harmadik helyéért járó bronzérmet vehette át. A szombati újonc mezőnynek szintén érmes reményekkel vághattak neki a debreceniek. Ugyan Fekete Laura az első csoportmérkőzésén még minimális különbségű 5-4-es vereséget szenvedett a békéscsabai Petri Renátától, azonban ezt követően veretlenül nyerte meg a 13 évesek versenyét. A döntőben pont azt a Petrit oktatva (15-7), akitől első mérkőzésén vereséget szenvedett, majd a szintén debreceni Vértesit Lilit is elbúcsúztatta az elődöntőben. A csapatversenyt is behúzta a debreceni négyes. Az elődöntőben a székesfehérvári alakulat szenvedett a debreceni nyomástól, majd az izgalmakban bővelkedő 45-43- ra megnyert döntőt követően boldogan haraphatott érmébe a Fekete, Kálmán Cs., Kálmán Gy., Vértesi alkotta debreceni bajnokcsapat.

Vasárnapra a lányok sikerét a debreceni legények is megirigyelték, így ők is megrázták az éremfát. A serdülő egyéniben Szulyák Mátyás és Batta Tamás Barnabás jutott el a nyolcas döntőbe, majd a Batta, Szulyák, Tokaji, Ványi alkotta kvartett nyakába akaszthattak bronzérmet a csapatküzdelmek után. A lányok sem maradtak adósak a jó eredménnyel. A szombati bajnokcsapat három tagja is indult a serdülő mezőnyben, és mindhárman a legjobb nyolc közé jutottak: Fekete Laura a 3., Vértesi Lili a 6., míg Kálmán Csenge a 7. helyen fejezte be az egyéni küzdelmeket, hogy a csapatban ismét az aranyért küzdhessen az egy nappal korábban legyőzött Békéscsabával. A döntőben azonban ezúttal jobban csípett a csabai kolbász a debreceni párosnál, így egy ezüsttel tették teljessé az éremkollekciót a lányok.

A végelszámolásnál 3 arany-, 2 ezüst-, 4-bronzérem és további négy döntős helyezésnél állt meg a debreceni éremszámláló. A lecke feladva a felnőtteknek, akik hasonló eredmények reményében lépnek pástra a hét végén megrendezendő felnőtt vidékbajnokságon.

Döntős eredmények:
Párbajtőr Utánpótlás Vidék OB:

törpici lány egyéni:
1. Kálmán Gyöngyvér

gyermek lány egyéni:
2. Kálmán Gyöngyvér
3. Kálmán Csenge

újonc lány egyéni:
1. Fekete Laura
3. Vértesi Lili

újonc lány csapat:
1. DHSE – a csapat tagjai: Fekete Laura, Kálmán Csenge, Kálmán Gyöngyvér, Vértesi Lili

serdülő lány egyéni:
3. Fekete Laura
6. Vértesi Lili
7. Kálmán Csenge

Serdülő Lány csapat:
2. DHSE -  a csapat tagjai: Fekete Laura, Kálmán Csenge, Vértesi Lili

serdülő fiú egyéni:
7. Szulyák Mátyás
8. Batta Tamás Barnabás

Serdülő fiú csapat:
3. DHSE – a csapat tagjai: Batta Barnabás, Szulyák Mátyás, Tokaji Tamás, Ványi Levente

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés