Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Honda nem bánja

| 2009. 10. 26. | 13:20:33
Annak ellenére, hogy kemény munkájuk és befektetésük gyümölcsét utóduk, a Brawn GP aratta le, a Hondánál nem bánják, hogy kiszálltak a Forma-1-ből.
A Honda nem bánja
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

– Kivonulásunk után azt láttuk, hogy csapatunk fantasztikusan teljes. Azért mondom ezt, mert az eredmények nagyban annak a kemény munkának köszönhetőek, amit kivonulásunk előtt elvégeztünk.

A Honda egyszerűen képtelen volt sikerre vinni csapatát az elmúlt években, ám miután már a tavalyi évad elején világossá vált a vezetés számára, hogy ez sem az ő évük lesz, átmozgatták erőforrásaikat az idei projektre, és a jelenlegi autó fejlesztését már nagyon korán megkezdték.

Ross Brawn pedig – mivel korábban is ő látta el a csapatvezetői feladatokat – tisztában volt ezzel, és azt is jól tudta, hogy élnie kell ezzel a kiváló lehetőséggel, ezért is volt hajlandó átvenni a csapat irányítását, és miután megmentette a brackley-i bázisú gárdát, sporttörténelmet írt, ugyanis első évében mindkét vb-címet bezsebelte.

– A Honda nagyon büszke arra, hogy sikerült ilyen simán távoznia – folytatta Ito. – Szerintem nagyon jól kezeltük a dolgokat, mind a visszavonulás idején, mind azt követően, ugyanis megfelelően és gyorsan reagáltunk, erőforrásainkat pedig kiválóan csoportosítottuk át. Azonnal nagyobb hangsúlyt fektettünk a környezetbarát technológiák fejlesztésére, ami fő irányvonalunkat képviseli. Véleményem szerint kiválóan kezeltük a dolgokat, így abszolút büszkék lehetünk magunkra.

Bár a Honda rövidtávon nem igen látta és láthatta anyagi előnyét a kivonulásnak, mert az évad elején egy több mint 100 millió eurós csekket állított ki egykori forma-1-es csapatának, hogy fedezze az idei részvétel költségeit, Ito szerint elődje, Mr. Takeo Fakui jól döntött, hogy úgy ítélte meg, a jelenlegi gazdasági helyzetben, le kell állítaniuk forma-1-es programjukat.

– A gazdasági válság miatt alkalmazkodnunk kellett a megváltozott környezethez, ami azt jelenti, hogy új technológiákat kellett kifejlesztenünk. Ez volt az elsődleges. Azt a sok tíz milliárd jent, amit az F1-re költöttünk, most a környezetbarát technológiák kifejlesztésére fordíthatjuk.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Miért ünnepeljük a kutyánk születésnapját?
Miért ünnepeljük a kutyánk születésnapját?
Az előadás a kutyákkal kialakított kapcsolatok vizsgálatának tapasztalatait mutatja be a debreceni könyvesboltban.
Gólrekordert „csinált”  a Ferencvárosból a DVSC
Gólrekordert „csinált” a Ferencvárosból a DVSC
A debreceniek történetük során ritkán kaptak öt vagy több gólt Ferencváros otthonában.
Gazdaság
Felújítanak a Hatvan utcán 32 parkolóhelyet
A DV Parking Kft. beszerzési hirdetménye.
Nagy Márton: szükség van a kínai kapcsolatokra
Azt mondta, erősíteni kell a két ország közötti együttműködést.
Támogatott tartalom
Rangos szakmai díjjal ismerték el a debreceni orvos munkáját
Rangos szakmai díjjal ismerték el a debreceni orvos munkáját
Furka Andrea a Richter Érdemérem különdíját kapta. .
Villás Galéria: kincsek kalapács alatt
Villás Galéria: kincsek kalapács alatt
Ismét festmény- és műtárgyárverést tartanak Debrecenben.
AI-ok randiznak a Betone új podcastjában
AI-ok randiznak a Betone új podcastjában
A Betone kiderítette, elveheti-e az AI az kreatív szakemberek munkáját.