Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szoros meccs volt

| 2010. 04. 10. | 19:58:19
Szeged – Egy igen jól induló, majd nagyon nehézzé váló bajnokit nyert meg a DVSE OB II-es felnőtt vízilabda csapata, vagyis folytatta tavaszi száz százalékos szériáját.
Szoros meccs volt
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Varga Attila előnyből, majd Kelemen Máté is fórból talált be a szegedi kapuba, pompás kezdés! Sajnos még ebben a negyedben eredményes tudott lenni odaát Csernus dr., a mieink azonban megálltak a góltermeléssel. Tegyük hozzá, hogy a szegedi találat 3 másodperccel a záró sípszó előtt esett, ami több mint bosszantó, de hát ez benne van a vízilabdában, itt az utolsó pillanatig hajtani, koncentrálni kell.

A második negyed eleinte úgy tűnt, hogy továbbra is a mi szánk íze szerint alakul, mivel a játékrész első harmadának végén Varga Attila akcióból, majd mintegy 40 másodperc múlva Kelemen Máté megúszásból is betalált. Ekkor 4-1 volt ide, ami bíztatóan hatott. Igen ám, de jöttek a büntetők, amelyeket a hazaiak kaptak sorra. Ráadásul Mosonyi Zsoltot 4 percre küldték ki a bírók (a részletekről majd edzőnk mesél). Nos, a lényeg, hogy Lihotzki Károly (az ismert, rutinos játékosról van szó, aki edzőnkkel, Gyöngyösi Andrással is játszott még egy időben) kétszer is büntetett ebben a negyedben. Aztán ugyanő emberelőnyből is betalált, akárcsak még kétszer Csernus dr. is (volt egy másik Csernus is a hazaiaknál a csapatban amúgy, ám egyikük sem az ismert „dili-doki”). A változatosság kedvéért ő megint a lefújás előtt, ezúttal 1 másodperccel a félidőt megelőzően talált utat labdájának a kapunkba. Ez nagyon kemény…

A harmadik negyedben aztán a DVSE visszarakta magát sebességbe, és egymás után háromszor is gólt szerezve (Szappanos kétszer, Kelemen egyszer) visszavette a vezetést, amit Lihotzki előnyből egalizált még.

A negyedik negyed nagy gyürkőzéséből is mi jöttünk ki végül jobban, bár meleg volt a pite. Például, amikor bő három perccel a legvége előtt Lihotzki harmadik büntető-gólját dobhatta volna ellenünk, Mátyás Szabolcs azonban védeni tudott! A Szegedi VTK tehát megkapta az esélyt, de nem élt vele (kapusunk szerint ez nagyon nem volt büntető). Mi azonban csak behúztuk a találkozót, mert 1:21-el a vége előtt Szappanos megszerezte 8. találatunkat is, amire már – bár még egy emberelőnyt kapott a Szeged – nem érkezett válasz. 

Mátyás Szabolcs (kapus): Többel kellett volna nyernünk, de igen rosszul játszottunk. A második negyedben onnantól, hogy 4-1-re vezettünk, ám Mosit kiküldték, teljesen nulla volt a teljesítményünk, sorozatban kaptuk a gólokat. Szerencsére így is nyerni tudtunk, és az eredmény nagyon fontos, ám több kéne ennél. Az viszont jó, hogy most már pontelőnnyel vagyunk másodikak a Diósgyőr botlása után.

Szegedi VTK – Debreceni VSE 7-8 (1-2, 5-2, 1-3, 0-1)

DVSE: Mátyás Sz. – Szappanos Á. 3, Kelemen M. 3, Varga A. 2, Kőrösi D. Pillió Zs., Mosonyi Zs. Cserék: Varga P., dr. Vass G., ifj. Borbély F., Nagy R., Szabó Zs., Beges B., Szabó Á (kapus, nem játszott). Edző: Gyöngyösi András, Kardos Sándor.

Gól emberelőnyből: 5/6, ill. 4/11
Gól ötméteresből: 2/3, ill. -

A mérkőzés alakulása számokban: 0-2, 1-2, 1-4, 6-4, 6-7, 7-7, 7-8.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
A nagypénteket sem úsztuk meg súlyos karambol nélkül Debrecenben
A nagypénteket sem úsztuk meg súlyos karambol nélkül Debrecenben
A Füredi úton a tűzoltók végzik a mentést.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Letették a logisztikai csarnok alapkövét Ebesen
A cégcsoport érdekeltségein keresztül már Debrecenben is jelen van. Zöld és lakosságbarát.
Kiterjesztik a debreceni panelprogramot
Értékes városi ingatlanok eladásáról is döntöttek a képviselők.
Tíz újabb Mercedes váltja a korábbi Volvókat Debrecenben
A számok alapján sokkal több 6-14 éves készül használni a közösségi közlekedést, mint az ingyenesség előtt.
Ingyenes jogosítvány – egy debreceni autósiskola szemével
Az új intézkedés a közlekedési kultúrán javíthat, de nem jelent jelentős kiadáscsökkenést.
Keresztje lett Biharkeresztesnek a sok iparűzési adó
Kopogtatnak újabb beruházók a kisvárosban, az ipari területre alkalmas hely azonban elfogyott.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Szőnyeget vennének a Hotel Lyciumba
Szőnyeget vennének a Hotel Lyciumba
Az Aquaticum Debrecen Kft. pályázata.
Berettyóújfalu három iskolája is bemutatkozott a Kölcseyben
Berettyóújfalu három iskolája is bemutatkozott a Kölcseyben
A főispán és a polgármester a szakképzés jelentőségét hangsúlyozta.
 Modern SPAR szupermarket nyílt Hajdúböszörményben
Modern SPAR szupermarket nyílt Hajdúböszörményben
A több mint 100 millió forintos beruházással elkészült új SPAR szupermarket március 21-én nyitotta meg kapuit a vásárlók előtt Hajdúböszörményben. A Baltazár Dezső utca 8-16. szám alatti fejlesztés révén 20 fő foglalkoztatására teremtett lehetőséget a vállalat.
Hirdetés