Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hollywoodi forgatókönyvet írtak a Szentek

| 2010. 02. 08. | 10:31:04
Miami – Négy évvel azután, hogy a Katrina kíméletlen pusztítást végzett New Orleanson, és kis híján megsemmisítette azt, a város csapata, a Saints megnyerte az amerikaifutball-bajnokságot. + Videó!
Hollywoodi forgatókönyvet írtak a Szentek
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A hurrikán pusztítása után is a város csapatai, a Saints mellett a kosárgárda, a Hornets tartotta a lelket az emberekben. 2005-ben például a Saints otthona annyira megrongálódott a Katrina által, hogy egy évig idegenbe kényszerült a csapat. A New Orleans-i Superdome egyébként a legfélelmetesebb aréna az ellenfelek számára, mert „dél-európai hangulata” hangulata van, mint egy görög- vagy török labdarúgó-mérkőzésen, a Saints hívei ugyanis a leglelkesebbek a ligában.

A Super Bowl, azaz az amerikaifutball-bajnokság, az NFL nagydöntőjébe a Saints mellett az Indianapolis Colts jutott be, minden kétséget kizáróan a másik legjobb legjobb csapat a ligában. Előzetesen az Indianapolis számított esélyesebbnek. Idén ismét Florida államban rendezték a döntőt. A tavalyi Tampa-i rendezés után ezúttal az állam déli részén fekvő Miami városa adott otthont a Super Bowl-nak.

A Colts jobban kezdett, 10–0-val hozta az első negyedet, a déliek félelmetes támadósora ekkor még nem volt elemében. A másodikban két mezőnygóllal a Saints feljőtt 10–6-ra, kezdtek bemelegedni a fiúk. A harmadikban igazán fordulatos volt a játék: egy touchdown itt, egy ott, de a Saints még egy egy mezőnygólt is elért, így 17–16-ra feljött. Hatalmas izgalmakat ígért a mindent eldöntő negyedik negyedik.

Az utolsó negyedben aztán a Saints ellenállhatatlan volt.  A sors igazságtalansága, hogy ehhez kellett az alapszakasz négyszeres MVP-jének, Peyton Manningnek a hibája is. Hétpontos hátrányban volt az Indianapolis a negyedik negyedben, amikor is Peyton Manning rossz döntést hozott: az ellenfél védőjének, Tracy Porternek kezébe passzolta a labdát, aki 74 yardon át vágtatott vissza a Colts célterületére. Az interception utáni visszafutás pedig végleg eldöntötte a 44. Super Bowl sorsát.

A Saints végül 31–17-re nyert. A meccs legjobbjának Drew Breest választották, aki beállította Tom Brady passzrekordját, amikor 39-ből 32 sikeres passzt adott., egyébként összesen 288 yardot passzolt.

Nagy meccs volt, a Szentek történetét pedig – ismerve Hollywoodot – hamarosan láthatjuk filmen is.

A Super Bowl összefoglalója:

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Jól haladnak a közterületi munkák Hajdúszoboszlón
Jól haladnak a közterületi munkák Hajdúszoboszlón
Térköveznek, parkolókat alakítanak ki, rendbe teszik a kosárlabdapályát.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Újabb üzemanyagárstop jöhet
A jövő héten kiderül, hogy a kormány mit lép.
Debreceni szakképzés: sikeres együttműködés a Manz Hungary Kft.-vel
A vállalat és a szakképzési centrum egymásra talált.
A gazdaság növekedéséről beszélt a nemzetgazdasági miniszter Debrecenben
Nagy Márton szerint a magyar gazdaságnak lételeme, hogy a járműiparban sikerüljön az elektromos átállás.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.