Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Seattle átgázolt a Denveren

| 2014. 02. 03. | 07:31:49
<p>Hiába a legjobb támadósor, Manningéknek esélyük sem volt.</p>
A Seattle átgázolt a Denveren
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Seattle Seahawks simán, 43-8-ra legyőzte a Denver Broncos együttesét a tengerentúli profi amerikaifutball-liga (NFL) vasárnapi döntőjében, a New York-i MetLife Stadionban rendezett 48. Super Bowlon, ezzel története során először hódította el a bajnoknak járó Vince Lombradi-trófeát. A liga legjobbjának számító seattle-i védelem egyértelműen jobbnak bizonyult az alapszakaszban pontrekordot felállító denveri támadóknál, ami nemcsak a nyolc engedett pontban nyilvánult meg, hanem a négy labdaszerzésben is. A meccs legértékesebb játékosának 11 év után ismét egy védőt, Malcolm Smith-t választották, aki két labdát szerzett.

A Denver vezethette az első támadást, de rögtön a meccs elején megkezdődött a vesszőfutása, ugyanis az első játéknál a center túl korán dobta hátra a tojáslabdát Peyton Manning irányítónak, aki nem számított rá, így a játékszer berepült a Broncos célterületre, ahol ugyan Knowshon Moreno futó vetődött rá, de ott szerelték, így a Seattle máris 2-0-ra vezetett. Ez volt a Super Bowlok történetének leggyorsabb pontszerzése. A Halászsasok ezt követően két mezőnygóllal növelték az előnyüket Steven Hauschka révén (8-0), miközben védelmük rendre megállította a denveri támadókat, sőt, később a minden idők egyik legjobb irányítójának tartott Manning eladta a labdát, ugyanis passzát az ellenfél védője, Kam Chancellor kapta el. A Seattle támadói ezúttal már nem elégedtek meg a három ponttal, és egy hét játékból álló sorozat végén végül Marshawn Lynch futó 1 yardról megszerezte a meccs első touchdownját (15-0), ekkor a Seahawks-nak több pontja volt, mint ahány yardot megtett a Broncos...

A második negyed elején aztán úgy tűnt, hogy magára talál a Denver, szépen haladt előre a csapat, mígnem az egyik seattle-i védőnek sikerült megütnie Manning kezét passzolás közben, így a pontatlan dobás következtében a labdát Malcolm Smith halászta le a levegőből, ráadásul senki nem tudta megállítani, így 69 yardot sprintelve touchdownt szerzett (22-0). A félidő hajrájában egy szép támadássorozatot ugyan felépített a Denver, de aztán közel a célterülethez negyedik kísérletre a biztosnak tűnő mezőnygól helyett - a későbbi touchdown reményében - megpróbálta megtenni a hiányzó két yardot az újabb első kísérlethez, de ez nem sikerült, úgyhogy a szünetig pont nélkül maradtak Manningék.

Az első félidő csalódást keltő játéka után a második kifejezetten sokkolóan indult a denveriek számára, ugyanis a kezdőrúgást követően Percy Harvin 87 yardos touchdownt szerzett (29-0). A Denver a későbbiekben sem tudta összeszedni magát, a Seattle védelme mindig meg tudta állítani riválisa támadássorozatát, sőt Malcolm Smith újabb labdaszerzését követően a mindössze másodéves Russell Wilson vezetett egy nagyszerű támadást, melynek végén Jermaine Kearse-nek passzolt egy 23 yardos touchdownt (36-0), ezzel tulajdonképpen már a harmadik negyedben eldőlt az összecsapás.

A hátralévő időben a harmadik döntőjén szereplő, 2007-ben az Indianapolis Colts színeiben bajnok Manning Demaryius Thomasnak adott 14 yardos passzal szerezte meg becsületpontjait a Denver (36-8). Az utolsó játékrészben aztán Wilson Doug Baldwinnak dobott 10 yardos touchdown-passzal állította be a végeredményt. A Vadlovaknak két apró vigasz jutott a meccsen: Peyton Manning 34 sikeres passzával, míg Demaryius Thomas 13 elkapásával Super Bowl-rekordot állított fel.

NFL, Super Bowl:
Seattle Seahawks-Denver Broncos 43-8 (8-0, 14-0, 14-8, 7-0)

Összefoglaló ITT

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ami néhány éve elég volt egy lakásra, ma már csak egy garázsra elég Debrecenben
Ami néhány éve elég volt egy lakásra, ma már csak egy garázsra elég Debrecenben
A fővárosinál visszafogottabb kereslet ugyanakkor nem jelenik meg automatikusan az árakban.
Hirdetés
Hirdetés
A debreceni Senánszky Petra az európai top 10-ben!
A debreceni Senánszky Petra az európai top 10-ben!
A belgrádi Európa-bajnokság hétfőn kezdődik.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Debreceni óvodásokért dolgoztak a XANGA munkatársai
Az ingatlanfejlesztő és -üzemeltető cégnél egy áramszünet miatt újragondolták a munkanapot.
Mart aszfaltot kaphat több berettyóújfalui utca
Helyi cég végzi a kivitelezést.
Stafétabot-átadás a Sensirion Hungary Kft-nél
Bemutatták a debreceni gyár új ügyvezetőjét.
Támogatott tartalom
Megnyílt Debrecen legújabb hamburgerezője
Megnyílt Debrecen legújabb hamburgerezője
A Smash Burger & Beer Bar a belvárosban várja a vendégeket.
Frissíteni kell a városvezetést – Hajrá, Hajdúszoboszló!
Frissíteni kell a városvezetést – Hajrá, Hajdúszoboszló!
FIZETETT POLITIKAI TARTALOM. Kanizsay György Béla, az egyesület polgármesterjelöltje alapjaiban változtatná meg a fürdőváros működését.
Különleges bokrétaavató a debreceni Sensirionnál
Különleges bokrétaavató a debreceni Sensirionnál
A dolgozói létszám megduplázódik a bővítéssel.
Felújítást kell végezni a vízműtelepen
Felújítást kell végezni a vízműtelepen
A födém belső vízszigetelése tönkrement.