Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Zsombi szögre akasztja a futballcsukát!

| 2009. 12. 23. | 13:40:03
Debrecen – Az utóbbi évtized egyik legnépszerűbb lokistája, Kerekes „Zsombi csak egy van” Zsombor bejelentette visszavonulását. + Videók!
Zsombi szögre akasztja a futballcsukát!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A rossz hírt a DVSC hivatalos honlapja hozta nyilvánosságra szerdán. A Lokival három bajnoki címet, egy ezüst és egy bronzérmet, illetve két Magyar Kupa-aranyat begyűjtő egykori válogatott játékos szerződése decemberben lejár és a klub, illetve a támadó közösen határozott: nem hosszabbítják meg a kontraktust.

– Egy olyan játékos akasztotta szögre a profi labdarúgásban használt cipőjét, aki az elmúlt tíz esztendőben meghatározó embere volt a város labdarúgásának – mondta a dvsc.hu-nak Szima Gábor, a DVSC-TEVA elnöke. - Kerekes Zsomborral kapcsolatban egy történetet szeretnék elmondani, ami nagyszerűen megmutatja az emberi kvalitását, Lokihoz való ragaszkodását. Amikor visszatért Kínából, a klub egyéves szerződést kötött a játékossal. A következő bajnokság annyira jól sikerült számára, hogy Zsombor bekerült a válogatottba, gólt rúgott a franciáknak Metzben, majd kapott Hollandiából egy ajánlatot. A játékos ebben az esetben szabadon távozhatott volna, úgy, hogy a klub anyagilag nem profitál a szerződésből. A támadó azonban megkeresett bennünket, közölte, van egy ilyen lehetősége, de szeretné meghosszabbítani a szerződését, hogy a DVSC is jól járjon. A klub ekkor kétszázezer euróét (ötven millió forint) étékesítette Kerekes Zsombor játékjogát, ami nem kis bevétel egy magyar labdarúgócsapat számára. Azt gondolom, ez a néhány évvel ezelőtti történet pontosan megmutatja, milyen ember is ő, és mennyire fontos is neki ez a klub. Ha amatőrként még folytatja, akkor sok sikert kívánunk pályafutásához a sportban, illetve a magánéletben.

Kerekes Zsombor először az 1999/2000-es szezon tavaszán, Nagykanizsáról igazolt Debrecenbe, majd megfordult Kínában és Pécsett, de valahogy mindig a Lokinál kötött ki. Legutóbb 2007 nyarán tért vissza Hollandiából, ahová 2005-ben éppen a hajdúságiaktól igazolt el.

Számos emlékezetes mérkőzést vívott piros-fehérben, közvetlenségével, alázatos hozzáállásával pedig korán belopta magát a szurkolók szívébe. Humorérzékével sokszor csalt mosolyt a szurkolók arcára, előfordult egyszer, mégpedig hivatalos bajnokin, hogy „ellopta” az ápolást kérő, ám inkább csak szimuláló ellenfél kapusának a kesztyűjét, és a félpályáig vitte, mégpedig úgy, hogy nézők fogták a hasukat a nevetéstől, de a bírók semmit nem vettek észre. Ilyen akciókkal, no meg a fergeteges góljaival vívta ki a szurkolók rajongását.

Kerekes Zsombor délvidéki magyar családban született Adán. Miután megkapta a magyar állampolgárságot, a magyar válogatottban is bemutatkozott. Kilenc mérkőzésen két gólt lőtt, az egyiket Észtországnak (2004. dec. 2., 5–0), a másikat pedig Franciaországnak (2005. május 31., 1–2).

Klubjai:
1990–1996 FK Becej
1996–1999 FK Spartac Subotica
1999–2000 Nagykanizsai SC
2000–2003 Debreceni VSC
2003–2004 Tianjin Teda
2004 Pécsi MFC
2004–2005 Debreceni VSC
2005–2007 Willem II
2007– Debreceni VSC

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Jól haladnak a közterületi munkák Hajdúszoboszlón
Jól haladnak a közterületi munkák Hajdúszoboszlón
Térköveznek, parkolókat alakítanak ki, rendbe teszik a kosárlabdapályát.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Újabb üzemanyagárstop jöhet
A jövő héten kiderül, hogy a kormány mit lép.
Debreceni szakképzés: sikeres együttműködés a Manz Hungary Kft.-vel
A vállalat és a szakképzési centrum egymásra talált.
A gazdaság növekedéséről beszélt a nemzetgazdasági miniszter Debrecenben
Nagy Márton szerint a magyar gazdaságnak lételeme, hogy a járműiparban sikerüljön az elektromos átállás.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.